Pazar, Eylül 15

Starbucks CEO’sunun evden işe gitme kararı tepkilere yol açtı

Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

Şirketin yeni CEO’sunun işe özel jetle seyahat edecek olması, Starbucks’ın sürdürülebilirlik konularındaki kamuoyu duruşuyla çeliştiği yönünde eleştirilere yol açtı.

REKLAM

Starbucks’ın yeni CEO’su Brian Niccol’un işe gitmek için şirketin özel jetiyle 1.600 kilometre yol kat edeceği haberi tepkilere yol açtı.

9 Eylül’de göreve başlayacak olan Niccol, başka bir yere taşınmak yerine Newport Beach, Kaliforniya’daki evinden Seattle’daki Starbucks genel merkezine seyahat edecek.

Seattle ile Newport Beach arasındaki uçuşlar genellikle 2,5 ila 3 saat sürüyor; bu, Berlin ile Roma arasındaki mesafeden daha uzun.

Starbucks’ın Niccol’a gönderdiği teklif mektubunda “Şirkette bulunduğunuz süre boyunca şirket merkezine taşınmanıza gerek kalmayacak” deniyordu.

Mektupta “Görev ve sorumluluklarınızı yerine getirmek için gerekli olduğu ölçüde ikamet ettiğiniz yerden Şirket merkezine gidiş-dönüş seyahat etmeyi (ve diğer iş seyahatlerine katılmayı) kabul ediyorsunuz” ifadesi yer alıyor.

Bir Starbucks sözcüsü CNBC’ye verdiği demeçte, Niccol’un şirketin hibrit çalışma politikasına uymak için haftada en az üç gün Seattle ofisinden çalışmasının beklendiğini söyledi.

Sözcü, “Brian’ın merkezi bulunuyor ve zamanının çoğunu Seattle Destek Merkezimizde veya dünya çapındaki mağazalarımız, tesislerimiz ve ofislerimizde bulunan ortaklarımızı ve müşterilerimizi ziyaret ederek geçirecek” dedi.

“Program, tüm ortaklarımız için geçerli olan hibrit çalışma kurallarını ve işyeri beklentilerini aşacak” diye ekledi.

Kahve zinciri ayrıca Niccol’un kullanması için Newport Beach’te uzak bir ofis açacağını da söyledi.

İkiyüzlülük suçlamaları

Çalışma koşullarıyla ilgili haberler ortaya çıktıkça bazı sosyal medya kullanıcıları, Starbucks’ın yeni CEO’sunun önerdiği “süper işe gidip gelme” uygulamasına öfkelerini dile getirdi.

“Hey @Starbucks, şimdi sürdürülebilirlik, karbon ayak izinin azaltılması veya KSS [kurumsal sosyal sorumluluk] “Bu konuda vaaz vermeyin” dedi.

Başka bir kullanıcı ise olayı “kurumsal ikiyüzlülüğün doruk noktası” olarak nitelendirdi ve şirketin karbon ayak izini azaltmak için plastikten kağıt pipetlere geçmesi ile CEO’sunun özel jetle çalışmaya gitmesi arasındaki çelişkiyi eleştirdi.

Starbucks, resmi web sitesinde çevresel hedeflerini ortaya koyuyor ve “kaynakları olumlu şekilde kullanan bir şirket olma konusunda cesur bir tutkuya” sahip olduğunu iddia ediyor.

Conservation International CEO’su Dr. M. Sanjayan, Starbucks’a atıfta bulunarak, “Kurumsal iklim liderliği için güçlü bir model olan Starbucks, çiftçiden müşteriye sürdürülebilirliğe öncelik veren açık ve iddialı hedefler geliştirdi” dedi.

“Daha da önemlisi, karbon ayak izlerini azaltmak ve doğaya yatırım yapmak için bu taahhütleri acil eylemle destekliyorlar” diye ekledi.

Artık pek çok kişi, Starbucks’ın iklim dostu politikalarının son haberlerle altüst olduğunu savunuyor.

Niccol’un yıllık maaşı 1,6 milyon dolar olacak, ancak performansa bağlı olarak 7,2 milyon dolara kadar ve Starbucks hisselerinden yıllık 23 milyon dolara kadar ikramiye almaya da hak kazanacak.

Daha önce Meksika fast food zinciri Chipotle’nin başkanı olan yeni CEO, eski patron Laxman Narasimhan’ın yerini alacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org istanbul masöz
Antalya Haber
meritking casibom