Cumartesi, Temmuz 27

Hizbullah’ın üst düzey komutanı öldürüldü

İsrail, Lübnan’da Hizbullah’ı hedef almaya devam ediyor. Lübnan güvenlik kaynaklarına göre İsrail, ülkenin güneyindeki Mecdal Selm köyünde Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından Wissam al-Tawil’i taşıyan araca drone saldırısı düzenledi. Saldırıda El Tawil ve bir Hizbullah üyesinin hayatını kaybettiği iddia edildi. Bir güvenlik yetkilisi yaptığı açıklamada, öldürülen komutanın Hizbullah’ın güneydeki operasyonlarını yürüten önemli bir isim olduğunu söyledi.

İsrail, 7 Ekim’de Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının ardından Güney Lübnan’a da çok sayıda hava saldırısı düzenledi. İsrail’in Lübnan’daki saldırılarında şu ana kadar en az 130 Hizbullah üyesi hayatını kaybetti.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta 2 Ocak’ta düzenlenen hava saldırısında Hamas Siyasi Bürosu Başkan Yardımcısı Salih El Aruri ve 6 Hamas üyesi öldürülmüştü. Hizbullah misilleme olarak İsrail ordusuna ait bir askeri üssün 62 roketle hedef alındığını duyurdu.

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah geçen hafta yaptığı açıklamada, “Bizimle savaşmayı düşünen herkes tek kelimeyle pişman olacaktır” diyerek İsrail’i uyarmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org istanbul masöz
Antalya Haber Sunucu
meritking