Cumartesi, Temmuz 27

Göz altı morluklarının sebepleri nelerdir?










Yüz bölgesine bakıldığında en çok dikkat çeken bölgelerden biri de göz altı bölgesidir. Genetik veya çevresel faktörlere bağlı olarak göz altı morlukları ve torbaları oluşabilir. Bu morluk ve buruşuk görünüm kişilere rahatsızlık verebilir. Özellikle yetişkinlikte morluk ve torbaların görünümünü makyaj veya diğer kozmetik tedavilerle kapatmaya çalışmak sorunun daha da büyümesine neden olabilir. Işığın buraya infüzyonu sayesinde göz altında ortaya çıkan tüm sorunları kolayca çözebilirsiniz.

Göz altı morluklarının sebepleri nelerdir?

30’lu yaş ve üzeri kişilerde yaygın olarak görülen koyu halkalar ve göz altı torbaları da görülebilmektedir. Genetik yatkınlık ve yaşlanma koyu halkaların en büyük nedenleridir.

Tiroid hastalığı: Tiroid hastalığına yatkınlık da koyu halkalara yol açabilir.

Aşırı yorgunluk: Aşırı yorgun veya kesintiye uğramış uyku düzenleri koyu halkalara yol açabilir. Cilt rahatsız edildiğinde hassaslaşabilir ve göz altlarında morarmaya neden olabilir.

Güneşe maruz kalma: Güneşe maruz kalma, vücudun cilde rengini veren pigmenti sağlayan melanin üretmesine neden olur. Aşırı güneş ışığı, göz çevresindeki pigmentasyonun koyulaşmasına ve mor bir görünüme neden olabilir.

Genetik faktörler: Erken çocukluk döneminde ortaya çıkan koyu halkalar genetik özelliklerle ilişkili olabilir. Yaşla birlikte ilerler veya kaybolur.

Yaşlanma: Yaşlandıkça cilt yapısı incelmeye başlar. Cilt inceldiğinde morarma ve göz çevresi oluşma olasılığı daha yüksektir. Ayrıca yağ ve kollajen kaybı nedeniyle de göz torbaları oluşabilir.

Alerjik reaksiyon: Koyu halkaları etkileyen diğer bir durum da alerjik reaksiyon ve kuru göz sendromudur. Alerjik reaksiyon sırasında salınan histamin, gözlerde kızarıklığa ve şişmeye neden olabilir. Bu belirtilerle birlikte göz çevresinde hassasiyet ve morarma ortaya çıkabilir.

Göz çevresindeki koyu halka probleminin tedavisi nasıl yapılır?

Işık enjeksiyonu kısa sürede tamamlanan bir işlemdir ve yaklaşık 1-2 yıl kadar tekrar uygulama gerektirmez. 18 yaş üstü, koyu halkaları olan kişilere de dolgu yapılabilir. Yetişkinlik döneminde ya da yaşlılığa geçiş döneminde bu dolgu işleminden daha yararlanılabilir.

Uygulama süresi yaklaşık 15 dakikadır. İşlem kısa sürede tamamlanır ve yalnızca lokal anestezi altında yapılabilir. Bireysel duruma ve göz altındaki problemin boyutuna göre bir veya birden fazla tedaviye ihtiyaç duyulabilir. Göz altı ışık dolgusunda ortaya çıkan tek yan etki, çok hafif olan ve kısa sürede kaybolan kızarıklıktır. Hyalüronik asit içeren göz altı ışık dolgusu, jel şeklinde enjekte edilen bir dolgudur. Bu dolgu sayesinde morluk, torbalanma gibi tüm sorunlardan kurtulabilir, uygulama alanını daha aydınlık hale getirebilirsiniz.

İşlemin kalıcılığı detaylara dikkat edilmesi, kişinin yaşam tarzı ve yaşına göre değişiklik gösterebilir. Ancak genellikle etkileri uzun süre devam edebilen bir kozmetik dolgu işlemidir. Bu işlemden sonra bir süre göz çevresinde kozmetik ürünler kullanılmamalıdır. Doktorun talimatlarına kesinlikle uyulmalıdır. Bu nedenle hayatınızda doğal olmayan kimyasal ürünler kullanmaktan kaçınmalı ve stresten bir süre uzak durmalısınız.

Fraksiyonel lazer ile cilt problemleri tedavi edilebilir

Fraksiyonel lazer, cilt problemlerini tedavi etmek için kullanılan diğer bir yöntemdir. Özellikle göz altı bölgesindeki cilt sorunlarını hafifletmek, kırışıklıkları azaltmak, cilt tonunu düzeltmek ve genç bir görünüm elde etmek için kullanılır. Fraksiyonel lazer, cilt yüzeyine odaklanan mikroskobik ışık huzmeleri yoluyla cildin alt tabakalarını hafifçe ısıtarak cilt yenilenmesini ve kollajen üretimini tetikler.

Göz altı için fraksiyonel lazer tedavisi, ince çizgileri ve kırışıklıkları azaltabilir, cilt tonunu düzeltebilir ve göz altı morluklarını giderebilir. Bu tedavi, cildin doğal iyileşme sürecini başlatır, ciltteki hasarlı hücreleri yeniler ve cildi gençleştirir. Fraksiyonel lazerin en önemli faydalarından biri, cildin üst tabakasına minimal zarar verirken alt tabakalardaki kollajen üretimini artırmasıdır. Bu da tedavinin hızlı iyileşme ve minimum yan etki süresi sunmasını sağlar.

Fraksiyonel lazer tedavisi öncesinde bir uzmana danışmak önemlidir. Uzman, hastanın cilt tipini ve sorunlarına uygun bir tedavi planı oluşturarak en iyi sonuçları elde etmeye yardımcı olacaktır. Tedavi sonrasında ciltte hafif kızarıklık veya kabuklanma gibi geçici yan etkiler görülebilir, ancak genellikle birkaç gün içinde iyileşirler. Fraksiyonel lazer, göz altı cilt sorunlarına yönelik güvenli bir seçenek olarak değerlendirilebilir.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org istanbul masöz
Antalya Haber Sunucu
meritking