Güncel Haberler

Fransa: On yıl içinde 100 bin ila 200 bin arasında yabancı işçiye ihtiyaç var

Fransa Sanayi Bakanı Roland Lescure, tartışmalı göçmenlik yasasını Meclis Yasama Komitesi’nde incelerken, “Önümüzdeki 10 yıl içinde 100 bin ila 200 bin yabancı işçiye ihtiyaç duyulacak” dedi.

REKLAM

Fransa Sanayi Bakanı Roland Lescure, önümüzdeki on yıl içinde ülkede 100.000 ila 200.000 arasında yabancı işçiye ihtiyaç duyulacağını söyledi.

Tartışmalı göçmenlik yasasının Parlamento Yasama Komitesi tarafından değerlendirilmesi sırasında konuşan bakan, “Kesinlikle göçe başvurmak zorunda kalacağız” dedi.

Franceinfo’ya verdiği demeçte, “Fransız ulusunun endüstriyel, ekolojik ve egemen bir ulus haline dönmesi için mümkün olan her şeyi yapmalıyız” dedi.

Bakan Lescure, “Eğitim konusunda elimizden geleni yapmalı, işsizliğin ülke ortalamasının çok üzerinde olduğu banliyölere gitmeli, gençleri bulmalı ve yaşlılar arasındaki istihdam oranını artırmalıyız.” dedi.

Sanayi Bakanı, Almanya ve Kanada gibi birçok ülkenin bu yönde ilerlediğini hatırlattı.

Lescure, “Ekonomik göçe kapıları açmamız gerektiğini söylemedim” dedi, “Önümüzdeki on yıl içinde 800.000 ila 900.000 kişiyi sanayi alanında eğitmeyi başarırsak, bu istisnai bir durum olacak” ve “var hayır, 100 bin ila 200 bin arası işçiyi başka yerde bulmamız gerekecek.” dedi.

“Kaynakçı ve metal işçisi sıkıntısı var”

Yasadışı göç konusunda “daha sert ve daha etkili olmamız gerekiyor” dedi ve “daha makul bir göç şeklinin bize yardımcı olduğunu ve herkes için bir kazan-kazan durumu olduğunu” da sözlerine ekledi.

Lescure’a göre, 800.000 ila 900.000 kişinin emekli olması ve yeni tesislerin planlanması nedeniyle önümüzdeki on yıl içinde sektörde yaklaşık 1,3 milyon işin doldurulması gerekecek.

Yabancı mühendis ve araştırmacılara oturma izni veren “Yetenek Pasaportu” programını memnuniyetle karşıladığını söyleyen Bakan, Fransız sanayisinde kaynakçı ve metal işçisi gibi diğer becerilerin şu anda eksik olduğunu kaydetti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu