Cumartesi, Temmuz 27

Fidan’ın Münih’te diplomasi trafiği devam ediyor

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Fidan’ın Togolu mevkidaşı ile yaptığı görüşmede, iki ülke arasında ekonomik iş birliği, güvenlik ve savunma sanayii alanlarındaki ilişkiler değerlendirildi.

Sahel bölgesindeki gelişmelerin de ele alındığı toplantıda, Türkiye’nin Sahel ülkelerinin istikrar ve refahına sağlayabileceği destekler ayrıntılı olarak ele alındı.

İki ülke arasında 2021 yılında kurulan Karma Ekonomik Komisyon’un ilk toplantısının ve “İş Forumu”nun önümüzdeki dönemde gerçekleştirileceği bildirildi.

Bakan Fidan’ın Rumen mevkidaşı Odobescu ile yaptığı görüşmede, Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu’nun Türkiye ziyareti hazırlıkları başta olmak üzere ikili ilişkiler ele alındı.

Başbakan Ciolacu’nun ziyareti vesilesiyle, Türkiye ile Romanya arasında “Yüksek Düzeyde Stratejik İşbirliği Konseyi” mekanizmasının oluşturulmasına ilişkin “Ortak Siyasi Deklarasyon”un imzalanmasının beklendiği kaydedildi.

İki bakan ayrıca Avrupa Birliği (AB), NATO ve Karadeniz’in güvenliği konularında da görüş alışverişinde bulundu.


Terörle mücadelede ortak irade vurgusu

Fidan’ın IKBY Başkanı Barzani ile yaptığı görüşmede Gazze’de devam eden katliamın bir an önce sona ermesi gerektiği vurgulandı.

Bölgede gerilimin daha fazla tırmanmaması için alınması gereken tedbirlere ilişkin görüşmelerde tarafların itidalli davranması konusunda mutabakata varıldı.

Bakan Fidan'ın Monako'daki diplomatik trafiği devam ediyor

Irak’ın güvenliği, istikrarı ve refahının doğrudan Türkiye’yi ilgilendirdiği ileri sürüldü.

Toplantıda terörle mücadele konusundaki ortak arzunun da altı çizildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org istanbul masöz
Antalya Haber Sunucu
meritking