Cumartesi, Temmuz 27

Afrika Birliği zirvesine katılan liderler İsrail’in Gazze saldırısını kınadı

Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da düzenlenen Afrika Birliği zirvesindeki liderler, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınadı.

REKLAM

Afrika Birliği zirvesindeki liderler İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısını kınadı.

Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da düzenlenen zirvede liderler, saldırılara derhal son verilmesi çağrısında bulundu.

Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Musa Faki, İsrail saldırısının uluslararası insancıl hukukun “en bariz” ihlali olduğunu söyledi.

İsrail’i Gazze halkını “yok etmekle” suçlayan Faki, zirvede Filistin Başbakanı Muhammed Şitiyye ile birlikte konuştu.

Delegelerden alkış alan Faki, “İnsanlık tarihinde benzeri görülmemiş bu saldırıları şiddetle kınadığımızdan emin olabilirsiniz. Filistin halkıyla dayanışma içinde olduğumuza dair güvence vermek istiyoruz” dedi. Dedi.

Komorlar Başkanı ve görevdeki Afrika Birliği Başkanı Azali Assoumani, Güney Afrika’nın İsrail’e karşı Uluslararası Adalet Divanı’nda açtığı davaya övgüde bulundu.

Assoumani, şöyle konuştu: “İsrail’in Filistin’de gözümüzün önünde gerçekleştirdiği soykırımı kınıyorum. Uluslararası toplum, Filistin’de kaos yaratmanın yanı sıra dünyanın geri kalanında da feci sonuçlar doğuran bu vahşeti görmezden gelemez.” .

“Pan-Afrikanizmin ruhu yeniden canlandırılmalı”

Afrika kıtasında çatışmaların ve darbelerin yeniden canlanacağı endişesi de bu yılki zirvenin açılışına damgasını vurdu.

Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Moussa Faki, örnek olarak Senegal’deki seçimlerin ertelenmesiyle bağlantılı gerginlikleri ve Doğu Kongo, Sudan, Sahel ve Libya’daki şiddet olaylarını gösterdi.

Faki, 1,3 milyar insanın yaşadığı kıtanın karşı karşıya olduğu birçok zorluğun üstesinden gelmek için “Afrika dayanışması ve pan-Afrikanizm ruhunun” yeniden canlandırılması çağrısında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org istanbul masöz
Antalya Haber Sunucu
meritking