Pazar, Aralık 22

Dijital Telif Yasası Meclis’e geliyor! AK Partili Yayman duyurdu: Google temsilcileriyle masaya oturacağız

TBMM Dijital Medya Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, dijital telif hakları yasasına hazırlandıklarını duyurdu. CNN TÜRK’ün gündemine ilişkin soruları yanıtlayan parti üyesi AK Yayman, “Bütçe sonrası Google temsilcileriyle masaya oturacağız.”

Yayman’ın açıklamaları şöyle:

Komisyonumuz yeni kurulmuş bir komisyon olup, kurulduğu günden bu yana TBMM’nin Adalet Komisyonu ve Plan ve Bütçe Komisyonundan sonra en çalışkan komisyonlarından biri olmuştur. Kurulduğumuz anda WhatsApp’ın sözleşmeye dayalı dayatması vardı. İlk testimizi orada yaptık. Biz bunu reddettik çünkü tüm partilerden milletvekillerimiz WhatsApp’ın Türkiye’deki çifte standartlarını göstererek, İngiltere’de istemediği yeni bir sözleşmeyi Türkiye’de istiyordu. Dezenformasyon yasası gündeme geldi. Türkiye’deki tüm tarafları dinleyerek bu konuya sağduyuyla yaklaştık.

Peki Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsili olan veya olmayan dijital ağları dinlerken, talepleri neler, toplumun talepleri neler? Köprü görevi görerek tarihi bir görevi yerine getirdik.

“DİJİTAL TELİF HAKLARI YASASINI UYGULAYACAĞIZ”

Bütçeden sonra en önemli konumuz bu. Çok ciddi talepler var. Sağduyuyu dikkate alarak bir dijital telif hakkı kanunu uygulayacağız. Haber oluşturduğunuzda veya ürettiğinizde, bunun kullanımı için herhangi bir tazminat ödemem. Böyle bir şey olamaz. İnsanları bir araya getireceğiz, sorunları tartışacağız. Bu konu artık ertelenemez, ertelenemez.

‘KIRMIZI CİZGİ’

Uzmanları komisyonumuza davet ettik. Komisyonumuz başkanlık sisteminde komisyonun yapması gereken görevleri layıkıyla yerine getirmiştir. Artık kamuoyunun bir talebi var. Dijital telif hakkı önemli bir konudur. Telif hakkı konusu önemli bir konudur, emeğe saygı gösterilmesi, emeğin ve emeğin ödüllendirilmesi toplum için önemlidir. İçerik üreticileri için vazgeçilmez bir konu. Dijitalleşme çağında dijital telif hakları hukuku kırmızı çizgi olarak karşımıza çıkıyor.

Türkiye’de fikir ve sanat eserleri kanunu güncelliğini kaybetmiştir, bu kanunun güncellenmesi gerekmektedir. Aslında 27. dönemde Google’ı aradık ve bu konuyu dinledik. AA genel müdürümüzü dinledik. Şu an itibariyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bize karşı çok ciddi bir talep var. Bu talep, bir an önce dijital telif hakkı yasasının çıkarılması ve telif hakkıyla korunan sanat eserleriyle ilgili mevcut yasanın güncellenmesi yönündeki bir taleptir.

dsafasf

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Perşembe günü dijital kanallara ev sahipliği yapacağız. Tiktok yarın geliyor. Bana iletilen bir talebi bildirmem gerekiyor. Benim seçim bölgemde Yurttaşlar Odasındayız. Sayın Kongre Üyesi, Tiktok paylaşımlarıyla ilgili bir şey yapmayacak mısınız? Bu sorumluluk bana aittir. Türkiye Hatay dışında birçok ülkede de en önemli taleplerden biri TikTok’taki paylaşımların düzenlenmesi.

Komisyonumuza Tiktok’un Türkiye ve Avrasya temsilcisi gelecek. Eylemlerle ilgili düzenlemeler yapacağız.

“YENİ TELİF HAKLARI KANUNU ÇIKARMAK İSTİYORUZ”

Burada her konuda içerik üreticilerinin çalışmalarına saygı çerçevesinde konuya dair fikir ortaya koyan yeni bir telif hakkı kanunu çıkarmak istiyoruz.

“BÜTÇEDEN SONRA EN ÖNEMLİ KONU DİJİTAL TELİF HAKKIDIR”

Artık parlamento bütçeye giriyor. Bütçeden sonra en önemli konumuz dijital telif haklarıdır.

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Tunceli'den aday olmayacağının belirtilmesi, açıklamada yer alan detay dikkat çekti.Tunceli’den aday olmayacağının belirtilmesi, açıklamada yer alan detay dikkat çekti.
Dubai'de gayri resmi sohbet: Konuyu Erdoğan açtıDubai’de gayri resmi sohbet: Konuyu Erdoğan açtı
MSB duyurdu!  8 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildiMSB duyurdu! 8 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

istanbul masöz romabet giriş betgar
ekrem abi sitesi gaziantep escort