Cumartesi, Temmuz 27

Çözümün böylesi: YouTube reklamlarını engellemek yerine hızlandıran eklenti geliştirildi

YouTube, reklam engelleyicilere karşı büyük bir mücadele başlattı ve bu engelleyiciler üzerinde büyük bir baskı kurdu. Platformun reklam engelleyicileri engelleme kararı kullanıcılarda tepki uyandırsa da son günlerde YouTube’dan gelen bu baskının etkili olup olmadığına dair birçok yorum yapılıyor.

İçlerinden biri, birçok kişinin YouTube’u izlemeye devam etmek için tarayıcı değiştirdiğini ve hatta reklam engelleyicileri kaldırdığını söyledi. Bunun nedeni büyük ölçüde Google’ın etkin bir reklam engelleyiciyi tespit edip engelleme yöntemlerini atlamanın zor olmasıdır. Bazı ücretli reklam engelleyicilerin işe yaradığı bildirilse de araçların büyük çoğunluğu çalışmıyor.

YOUTUBE’DA REKLAMCILIK İÇİN İLGİNÇ ÇÖZÜM

Ancak bir geliştirici harika bir çözüm buldu. 9to5Google’a göre YouTube, reklamları engellemek yerine hızlandıran bir eklenti geliştirdi.

Chrome Web Mağazası’nda bulunan “Reklam Hızlandırma” (Edge ile de uyumlu) adlı eklentinin, reklamların görünmesini engellemek yerine yüksek hızda oynattığı bildiriliyor.

Uzantı, oynatılan bir reklamı otomatik olarak tanır ve onu 16 kat hızlandırır. Bu, 30 saniyelik bir reklamın yalnızca bir veya iki saniyede tamamlanabileceği anlamına geliyor. Uzantı ayrıca varsayılan olarak reklam sesini de kapatır.

Muhtemelen eklenti gelecekteki bir sürümde otomatik olarak “Atla” düğmesine de basacaktır.

YouTube ve Google’ın bu eklenti hakkında ne söyleyeceği merak konusu.

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan basın açıklamasıAile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan basın açıklaması
Pazar yerinde unutulan otomobili böyle kaldırdılarPazar yerinde unutulan otomobili böyle kaldırdılar
Deprem uzmanlarının uyarısı bu sefer farklı!  Herkes aynı noktaya vuruyorDeprem uzmanlarının uyarısı bu sefer farklı! Herkes aynı noktaya vuruyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org istanbul masöz
Antalya Haber Sunucu
meritking