Cumartesi, Temmuz 27

Aynı ülkede mi yaşıyoruz gerçekten anlayamıyoruz

Yeniden refah kutlaması Yapılan toplantıda il ve ilçelerde belirlenen belediye başkan adayları açıklandı. Toplantıda 1 büyükşehir belediye başkanı adayı, 2 il belediye başkanı adayı, 61 ilçe belediye başkanı adayı ve 23 il belediye başkanı adayı açıklandı.

Toplantıda konuşan Fatih Erbakan, şunları söyledi: “5 yıl gibi kısa bir sürede, hiçbir maddi yardım almadan, dış güçlerin desteği olmadan, medyanın estirdiği rüzgar olmadan, 81 il teşkilatı, 900’ün üzerinde ilçe, mahalle teşkilatı ve Köy teşkilatları, bugüne kadar 331 teşkilat kuruldu çok şükür.” Yeniden Refah Partimiz bin resmi üyesiyle her geçen gün hızla büyümeye devam ediyor” dedi.

Fatih Erbakan sözlerine şöyle devam etti:

“Geçen hafta genel merkezimizde 49 belediye başkan adayıyla görüştük. Çok şükür. Şimdi inşallah burada 87 belediye başkan adayımızı daha açıklayacağız. Allah kolaylık versin, bereket versin. Bugün 61 ilçede bir büyükşehir belediye başkan adayımız, 2 il belediye başkan adayımız var. 23 ilde cumhurbaşkanı adayımızı ve belediye başkan adayımızı açıklayacağız. Toplamda 87 belediye başkan adayımızı açıklamış olacağız. Mart ayına kadar belediye başkan adayları Mart’tan sonra bizim başkanlarımız olacak inşaAllah. Bugün burada her biri 87 belediye başkan adayını açıklayacağız. birinden daha değerli ve inşallah yeniden refah içindedir.”Partimizin tüm belediye başkan adayları milletimize belediyelerde eksik olan hizmetleri Allah’ın izniyle sağlayacaktır.”

“BAKAN IŞIKHAN VATANDAŞIN YOKSULLUKUNU KABUL ETTİ”

Asgari ücret konusuna ilişkin konuşan Erbakan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklamalarına tepki göstererek, şunları söyledi:

“Açlık sınırı 14 bin olan bir ülkede asgari ücret ne kadar? 11 bin 400 lira. Bu 11 bin 400 lirayla karnını doyurması, ısınması ve kirayı ödemesi gerekiyor. Nakliye masrafları, kırtasiye masrafları, giyim masrafları var. Hepsi 11 bin 400 lira. Bunları liretle karşılamak zorundasınız. Böyle bir şey matematiğe aykırıdır, insanlığa aykırıdır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız diyor ki: “Ülkemizde aşırı yoksulluk içinde ya da açlık sınırının altında yaşayan kimse yok.” Sayın Bakanımızın ve Sayın Bakanımızın bu açıklamalarını hayretle izliyoruz, aynı ülkede mi yaşıyoruz, aynı istatistiklere mi bakıyoruz anlayamıyoruz. Aylık 7.500 lira maaşa layık görülen emeklilerimiz bir yana, 11.400 lira maaşa layık görülen asgari ücretlilerimiz de dahil, bugün Türkiye’de profesörlerimizin aldığı maaşlar dahi yoksulluk sınırının altındadır. Sayın Bakan, Işıkhan’ın asgari ücret konusundaki yaklaşımından vatandaşlarımızın yoksul kalacağını kabul ettiğini anlıyoruz ve şöyle diyor: “Asgari ücrete geçmişte olduğu gibi bir defaya mahsus zam yapmayı düşünüyoruz.” Enflasyon patlamasının olduğu, birkaç ay sonra bile hiçbir enflasyon hesaplamasının geçerli olmadığı bir ortamda yılda bir kez zam yapacaklarını sanıyorlarsa Allah bu asgari ücretli işçilere yardım etsin.

AKP Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri’nden dönen uçakta asgari ücret meselesine ilişkin yaptığı açıklamada, “Bildiğiniz gibi asgari ücrete artış yılda bir kez oluyor. Bu iş tek artışla bitiyor.” Bunun asıl sorumlusu ise Çalışma Bakanımız Vedat Işıkhan: “Vatandaşlarımızı hiçbir zaman enflasyona maruz bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org istanbul masöz
Antalya Haber Sunucu
meritking