Cumartesi, Temmuz 27

ABD’nin Hamas yaptırım listesine aldığı Türkiye merkezli şirketten açıklama

TREND GYO, “Firmamız herhangi bir kuruluşa mali destek sağlamamaktadır ve tabi olduğu kanunlar nedeniyle de sağlayamamaktadır” dedi.

REKLAM

Hamas’a yardım ettiği için ABD’nin yaptırımlar listesine alınan Trend Real Estate Investment Trust ve üç yönetim kurulu üyesi iddiaları reddetti.

Şirket ve hakim 3 hissedarı adına yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Şirketimiz, tabi olduğu kanunlar nedeniyle herhangi bir kuruluşa mali destek sağlamamaktadır ve sağlayamamaktadır.”

ABD Hazine Bakanlığı Dış Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC), İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim’de başlayan savaşın ardından bir dizi yaptırım kararı açıkladı.

Hamas’ın mali ağlarını kesmeyi amaçlayan yaptırımlar listesine Türkiye’de listelenen Trend GYO ve onun üç hakim ortağı Alaeddin Şengüler, Arwa Saleh M Mangoush ve Gülşah Yiğidoğlu da dahil edildi.

OFAC’ın yaptırım bildiriminde, Trend GYO’nun 3 hakim ortağı Şengüler, Yiğidoğlu ve Mangoush’a maddi destek, yardım, sponsorluk, mali, maddi veya teknolojik destek ile ürün veya hizmet sağlamaları nedeniyle yaptırım uygulanacağı açıklandı. Hamas’a destek.

TREND GYO Açıklaması: Düzenli denetim yapılıyor

Trend Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, ABD’nin yaptırım kararının ardından yaptığı açıklamada, şirketin düzenli olarak denetlendiğini ve “harcanan her kuruşun hukuka uygun olarak muhasebeleştirildiğini” kaydetti.

TREND GYO ve 3 ortağı adına yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Şirketimiz yabancı sermaye ile kurulmuş bir gayrimenkul yatırım fonudur. Kanun kapsamında SPK tarafından düzenli denetime tabi olan kâr amacı güden bir kuruluştur. Bu bağlamda TREND GYO, yapısı gereği her Kuruş harcar ve şeffaflık ilkesine göre hareket eder.

Şirketimiz tabi olduğu kanunlar gereği hiçbir kuruluşa maddi destek sağlamamaktadır ve sağlayamamaktadır.

“TREND GYO’nun mevcut durumu, bilançosu, yatırımları ve yönetim yapısı SPK ve KAP’a düzenli olarak iletilmektedir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org istanbul masöz
Antalya Haber Sunucu
meritking