Perşembe, Eylül 19

Irak’ın kuzeyine hava harekatı! 37 hedef imha edildi

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “PKK/KCK ve diğer terör unsurlarını etkisiz hale getirerek, Kuzey Irak’tan halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve sınırlarımızın güvenliğini sağlamak amacıyla; Birleşmiş Milletler Şartı’nın 51. maddesinde yer alan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, 3 Temmuz 2024 tarihinde Kuzey Irak’ın Metina, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerindeki terör hedeflerine hava operasyonu düzenlendi. ve bölücü terör örgütüne (BTÖ) düzenlenen hava operasyonunda saldırıya uğradı. “Terör örgütü tarafından kullanılan mağara, sığınak, sığınak, depo ve tesislerin de aralarında bulunduğu 37 hedef, terör örgütü tarafından kullanılmış olup, sorumlu teröristleri barındırdığına inanılmaktadır. İmha edilmiştir.”

“PEKÇOK TERÖRİST ETKİNLEŞTİRİLDİ”

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bu hava harekatında çok sayıda terörist, azami miktarda milli ve yerli mühimmat kullanılarak etkisiz hale getirildi. Aziz milletimizin kalbinden gelen Türk Silahlı Kuvvetleri, vatanımızın ve milletimizin bekası ve güvenliği için geçmişte olduğu gibi son terörist de etkisiz hale getirilene kadar terörle mücadeleye azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bu operasyon sırasında; “Masum insanlara, dost unsurlara, tarihi ve kültürel varlıklara ve çevreye zarar gelmemesi için her türlü tedbir alınmıştır.”

Kaynak: İHA

Bu içerik Recep Demircan tarafından yayınlanmıştır.

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Merkezi İzmir'de olmak üzere 5 ilde DEAŞ operasyonu;  18 tutuklamaMerkezi İzmir’de olmak üzere 5 ilde DEAŞ operasyonu; 18 tutuklama
Belediye başkanının makamına el konuldu!  Masa, sandalyeler ve klima da ortadan kayboldu.Belediye başkanının makamına el konuldu! Masa, sandalyeler ve klima da ortadan kayboldu.
Kasırga ve sağanak Malkara'yı yok etti! "5 dakikayla hayatta kaldım"Kasırga ve sağanak Malkara’yı yok etti! “5 dakikayla hayatta kaldım”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org istanbul masöz
Antalya Haber
meritking casibom giriş