Cuma, Eylül 20

“Yatırım Danışmanları Bitcoin ETF’lerini Kabul Etmek İçin Acele Ediyor”

Varlık yöneticisi Bitwise’ın baş yatırım sorumlusu Matt Hougan, Platform’daki bir gönderisinde, yatırım danışmanlarının Bitcoin (BTC) borsada işlem gören fonlarını “tarihteki tüm yeni ETF’lerden daha hızlı” benimsediğini söyledi.

Hougan’ın gönderisi, yatırım araştırmacısı Jim Bianco’nun X hakkında daha önceki bir gönderisine yanıt olarak geldi. Yatırım danışmanları arasında BTC ETF’lerin benimsenmesini küçümseyen Bianco, BTC ETF alımlarının yaklaşık %85’inin “geleneksel finans kurumlarından olmadığını” belirtti.

Hougan’a göre BlackRock’un iShares Bitcoin Trust ETF’si (IBIT), varlık danışmanlarından 1,45 milyar dolarlık net akış sağladı. Bianco bu rakamın yetersiz olduğunu düşünüyor. Araştırmacıya göre bu rakam, Bitcoin ETF’lerine akan toplam 46 milyar doların çok küçük bir kısmı.

Hougan, “Gerçek şu ki, yatırım danışmanları Bitcoin ETF’lerini tarihteki diğer tüm ETF’lerden daha hızlı benimsiyor” dedi.

Bağımsız kayıtlı yatırım danışmanlarından (RIA’lar) Morgan Stanley gibi büyük aracı kurumlara kadar uzanan varlık danışmanları, ABD kripto para birimi ETF’leri için önemli bir pazar olarak ortaya çıkıyor.

Kripto ETF ihraççısı 21Shares’in ABD işlerini yürüten Federico Brokate, Ağustos ayında Cointelegraph’a yaptığı açıklamada, yatırım danışmanlarının toplu olarak ETF girişlerinin %50’sini kontrol ettiğini söyledi.

Kaynak: Jim Beyaz

Bianco’nun yorumları, ABD merkezli 11 BTC spot ETF’sinin son sekiz gün içinde yaklaşık 1,2 milyar dolarlık net çıkış görmesinden sonra geldi. Çıkışlar BTC’nin zayıf performansının ardından geldi ve spot fiyatlar 26 Ağustos’tan bu yana yaklaşık %17 düştü.

Uzun vadeli eğilimler, BTC ETF’lerinin yatırım danışmanları tarafından benimsenmeye devam ettiğini gösteriyor. Ağustos ayında, ABD’nin en büyük varlık yöneticisi Morgan Stanley, 15.000 mali danışmanına BTC ETF’leri önermeye başlama yetkisi verdi.

Ayrıca The ETF Store başkanı Nate Geraci’ye göre bu yıl şimdiye kadar başlatılan en büyük dört ETF’nin tamamı Bitcoin tabanlı.

VettaFi sektör ve endüstri araştırmaları başkanı Roxanna Islam, Ağustos ayında Cointelegraph’a verdiği demeçte, “Yatırım danışmanları arasında, özellikle IBIT gibi daha büyük likit ürünlerle, spot Bitcoin ETF’lerine yatırım yapma konusunda daha fazla isteklilik görüyoruz.” dedi.

Bu büyümeye rağmen önemli engeller varlığını sürdürüyor. Fon araştırmacısı Cerulli Associates tarafından yürütülen araştırmaya göre danışmanların %55’inden fazlası “gelecekte herhangi bir zamanda müşterilerine kripto para birimleri önereceklerini düşünmüyor.” Yatırım danışmanlarının yalnızca %2,6’sı müşterilerine aktif olarak kripto para birimleri öneriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org istanbul masöz
Antalya Haber
meritking casibom giriş