Pazar, Ekim 6

“Yaşasın Sahneler” tiyatro gösterileri Beyoğlu’nda Ophelia-Hamlet’in gösterileriyle başlıyor – Son Dakika Kültür-Sanat Haberleri

Özel tiyatroların daha iyi tanınması ve halka yakınlaştırılması amacıyla hazırlanan “Yaşasın Sahneler” tiyatro gösterileri Beyoğlu’nda başlıyor.

Beyoğlu Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje kapsamında Beyoğlu’nda perdeyi kaldıran tiyatro grupları ücretsiz gösterilerle kapılarını sanatseverlere açacak. İlk tiyatro gösterisi bu akşam saat 20.00’de Ara Sahne’de seyirciyle buluşacak olan Ophelia-Hamlet Kompleksi gösterisi olacak.

“İZLEYİCİNİN BEYOĞLU’NA DÖNÜŞÜNE KATKIDA BULUNMAK ÇOK GÜZEL”

Ophelia-Hamlet Külliyesi’nin yönetmeni Esra Tarhan, halkın Beyoğlu’na dönmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:

“Sonuç çok güzel. Halkın Beyoğlu’na dönüşüne katkı sağlamak çok güzel. Türk tiyatro tarihine bir taş attığımıza inanıyoruz. Belediyenin bu anlamda desteği bizim için çok önemli. Çünkü bizim çabamızla, çevremizle yapabileceğimiz kısım bu. “‘Yaşasın bu manzaralar’, iş dünyasının bu tarafa çekilmesi, halkın tekrar bu tarafa çekilmesi gibi faaliyetler mutlaka Belediye işbirliğiyle yapılabilecek şeylerdir. Bu anlamda etkinliklerin ve desteklerin önemine inanıyorum” dedi.

Eserin konusu hakkında bilgi veren Tarhan, şunları söyledi: “Bugünden itibaren modern kadının sembolü olarak düşündüğümüzde tüm bu kadın cinayetleri, toplumsal cinsiyet meseleleri vb. Hamlet’i hiç okumamış veya izlememiş bir izleyici de bunun, tarih edebiyatında kadınların erkek bakışının nesnesi haline geldiği fikrine yönelik bir eleştiri olduğunu anlayabilir. Gösteri böyle bir isyan ve isyanla bitiyor. Ophelia aslında tarihten intikamını alıyor. “Adını duyduğumuz eski Beyoğlu’nun masal gibi olmasında sanatın rolü büyük olacak” dedi.

“BEYOĞLU SANATLA YAŞIYOR”

Oyunun ana temasına değinen oyuncu Evren Akyürek, şunları söyledi: “Hamlet’ten çok Ophelia’nın psikolojisine odaklandığımız, onun zihnindeki ve ailesindeki erkek figürlerinin onun hayatını nasıl çıkmaza sürüklediğini ve sürüklediğini ortaya koyan bir yapım. onu karanlık bir yola soktu.” Beyoğlu’nun sanata yeniden kazandırılması gerektiğini belirten Akyürek, şunları söyledi: “Mutlaka yapmalıyız diye düşünüyorum. Çünkü sanata çok fazla önem veren bir şehir. Hem müzikte hem tiyatroda hem de sergilerde çeşitlendirmek için çok şey yapılabilir. Umarım yeniden güzel müzik performanslarının, sahne oyunlarının, sahne oyunlarının ve aşkın daha yoğun olacağı bir yapıya bürünebilir ve bu kurguya uygun bir uyum sağlayabilir. Tek dileğim bu dedi.

HER HAFTA BİR GÖSTERİ

Proje kapsamında ekim ayında gerçekleştirilecek diğer tiyatro gösterilerinin takvimi de açıklandı. Muamma gösterisi 13 Ekim Pazar günü Kumbaracı50 sahnesinde, Vururlar’ın Şahları gösterisi 20 Ekim Pazar günü Ses Tiyatrosu’nda, Bulaşıkçılar gösterisi ise 31 Ekim Perşembe günü Tatavla Sahnesi’nde sahnelenecek. . “Viva le Tappe” projesi kapsamında sahnelenecek tüm tiyatro gösterileri sınırlı sayıda yerle ücretsiz izlenebilecek. Etkinliklere katılmak isteyen vatandaşlar Beyoğlu Belediyesi’nin duyurularını takip ederek rezervasyon yaptırabilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org istanbul masöz
Antalya Haber
meritking