Cumartesi, Temmuz 27

Uğur Mumcu suikastına yönelik süren davada mahkeme Mehmet Ağar’ın dinlenme kararını erteledi – Son Dakika Türkiye,Siyaset Haberleri

Gazetemizin öldürülen yazarlarından Uğur Mumcu suikastının üzerinden 31 yıl geçmesine rağmen fail Oğuz Demir henüz yakalanamadı. Uğur Mumcu ailesinin avukatı Yalçın Akbal, önceki gün Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne “soruşturmanın genişletilmesi” (iddianamede yer almayan delillerin incelenmesi talebi) için dilekçe verdi.

Dilekçede Uğur Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu’nun İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş ile görüştüğü belirtildi. Dilekçede, bu toplantıda Aktaş’ın; “Demir’in İran’da olduğu, Çeçenistan’da da görüldüğü ve ailesini yurt dışına götürdüğü yönünde istihbarat bilgisini Güldal Mumcu’ya verdiği belirtildi. Dilekçede; Konuyla ilgili Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı’na yazı yazılması talep edildi. Dilekçede ayrıca dönemin emniyet müdürü ve eski içişleri bakanı Mehmet Ağar’ın da dinlenmesi talep edildi.

Mumcu faili Oğuz Demir’in gıyaben yargılandığı dava, dün Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Mumcu ailesinin avukatı Yalçın Akbal ve avukat İlhan Cihaner katıldı.

‘DEMİREL BİLİYOR’

Akbal, dilekçede taleplerini tekrarladığını söyledi. Avukat Cihaner, bunun yerine dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve İçişleri Bakanı İsmet Sezgin’in konuyu araştırmak üzere İran İslam Cumhuriyeti ile ortak bir soruşturma komisyonu kurduklarına dair bilgilerin bulunduğunu söyledi. Avukatlar, söz konusu ortak komisyonun kurulup kurulmadığı konusunda bilgi almak amacıyla İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’na yazı gönderilmesini talep etti. Avukatlar ayrıca Emniyet’ten Demir’in ailesinin yurt dışına çıkıp çıkmadığının sorulmasını istedi.

Mahkeme başkanı, talepleri aldıktan sonra geçici kararını açıkladı. Mahkeme, Mumcu cinayetinin soruşturulması için İran İslam Cumhuriyeti ile ortak bir komisyon kurulması ihtimaline ilişkin bilgi almak üzere Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’na yazı gönderilmesine, eğer kurulacaksa, bu konuda bilgi alınmasına karar verdi. , bilgileri mahkemeye göndermek. Ayrıca Demir’in ailesinin yurt dışı gezisine ilişkin polisten bilgi istenmesine karar verildi.

Mahkeme, Ağar’ın duruşmasına gerekli belgelerin alınmasının ardından karar verilmesine karar verdi. Duruşma 16 Ocak 2025’e ertelendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org istanbul masöz
Antalya Haber Sunucu
meritking