Cumartesi, Temmuz 27

Terör örgünün sözde seçim çalışmasına MSB’den açıklama! ‘Kabul edilemez’

ERSEL YILDIRIM- MYNET ÖZEL

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanı Tuğamiral Zeki Aktürk, İzmir’de düzenlenen EFES-2024 tatbikatı sırasında düzenlenen basın toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) terör örgütlerine karşı mücadele ettiğini söyledi. Başta PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ olmak üzere tüm tehdit ve tehlikelere karşı mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini beyan etti.

Aktürk, 1 Ocak’tan bu yana başarıyla tamamlanan operasyonlarla son haftada 44’ü olmak üzere Kuzey Irak ve Suriye dahil 1.092 teröristin etkisiz hale getirildiğini kaydetti.

SAYISI 57 BİNE ULAŞTI

Birlik imkan ve kabiliyetlerinin sürekli geliştirildiğini, sınırların dünya standartlarında, teknoloji yoğun sistemlerle korunduğunu vurgulayan Aktürk, şöyle konuştu: “1 Ocak’tan bu yana 4 bin 661 kişi yasa dışı geçiş girişiminde bulundu, bunların 316’sı en son bölgedeydi. Haftada yakalananlardan 7’si yakalandı “Geçen hafta mahsur kalan 1442 kişiyle bu yıl mahsur kalanların sayısı 56 bin 949’a ulaştı.”

“DAHA AKTİF BİR TUTUM ALMASINI BEKLİYORUZ”

İspanya, İrlanda ve Norveç’in Filistin Devleti’ni tanıma kararlarını hatırlatan Tuğamiral Aktürk, şunları söyledi: “Uluslararası Adalet Divanı’nın, İsrail’in Refah ve İsrail’e yönelik saldırılarını durdurması yönünde ihtiyati tedbir kararı vermesini bir kez daha memnuniyetle karşılıyoruz. Refah sınır kapısının acilen insani yardıma açılması.” İsrail’in UAD’nin kararına derhal uymasını ve uluslararası toplumun bu konuda daha aktif bir duruş sergilemesini bekliyoruz.” dedi.

2

“HİÇBİR HUKUKİ SEBEP OLAMAZ”

İsrail’in Refah’ta saldırılarını sürdürdüğünü ve çadır kentlerde yerlerinden edilmiş Filistinlileri öldürdüğünü hatırlatan Aktürk, şöyle konuştu: “Çocuk ve bebeklerin öldürülmesinin hiçbir meşru gerekçesi olamaz. İsrail’in toplu katliamlarına derhal son vermesi gerekiyor. İsrail’in saldırılarını durdurmak için şu ana kadar alınan kararlar. saldırıyor.” “Filistinlilerin acısını ve zulmünü sona erdirmek için bölgede kalıcı çözüme yönelik kararların alınması ve uygulanması tatmin edici olsa da yeterli değildir.” dedi.

EFES-2024’E 11 BİN ÇALIŞAN KATILDI

Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetlerinin her geçen yıl sayısı ve kapsamı artan tatbikatlarla karada, denizde ve havada etkinliğini ve caydırıcılığını her geçen gün artırdığını, bu kapsamda düzenlenen EFES-2024 tatbikatına ev sahipliği yapıldığının altını çizdi. Türkiye tarafından Ege Ordu Komutanlığının yönlendirme ve yönetiminde, dost ve müttefik ülke unsurlarının katılımıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

3

Türk Silahlı Kuvvetlerinin en büyük kombine ve müşterek tatbikatlarından biri olan EFES-2024’e milli unsurlarla birlikte 45 ülkeden gözlemci, asker ve unsurların da aralarında bulunduğu 11 bine yakın personelin katıldığını belirten Aktürk, şunları kaydetti:

“EFES-2024 Tatbikatı, Terörle Mücadele Harekatı, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı, Bahar Kalkanı Harekatı ve Pençe Serisi Harekatlarından elde edilen tecrübelerin, hibrit harekât ortamı esas alınarak, yerleşim bölgelerindeki muharebelere yansıtılması, Özel kuvvetlerle gece denizden ve havadan “Sızma, baskın ve kritik personelin kurtarılması açısından önceki yıllarda yapılan tatbikatlardan farklılık gösteriyor.”

Tuğamiral Aktürk, tatbikatın amacının karargâh ve birliklerin askeri varlık ve kabiliyetlerinin geliştirilmesi, harbe hazırlık düzeyleri ile müşterek ve müşterek harekâtlarda komuta kontrol usullerinin geliştirilmesini kapsadığını belirterek, şöyle devam etti:

“Tatbikatın amacı, katılımcı ülkelerin kara, deniz ve hava envanterlerinde bulunan silah ve muharebe araçlarının birleşik ve ortak bir operasyonla test edilmesi, siber savunma alanında farkındalık düzeyinin artırılması ve ortak bir anlayış oluşturulmasıdır. Siber güvenlik konusunda anlayış, asimetrik tehditlere ortaklaşa karşı koyma ve hibrit operasyonlar için fırsat sağlama.” “Tatbikatta, hedeflerin karadan ateşle vurulduğu, topçu ateşiyle desteklenen amfibi operasyonlar, savaş uçakları ve saldırı helikopterleri ile gerçekleştiriliyor.”

“YÜKSEK TEKNOLOJİ SİLAH SİSTEMLERİ BAŞARIYLA KULLANILDI”

Tam bağımsız savunma sanayii hedefi doğrultusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde geliştirilen yüksek teknolojili silah sistemlerinin EFES-2024 tatbikatında da başarıyla kullanıldığını vurgulayan Aktürk, şöyle konuştu:

Tatbikat kapsamında yeni nesil Fırtına-2 ve Boran Obüsü, PARS OMTAS kule tekerlekli araç, araca monteli mayın tespit sistemi, hedefe yönelik KARGU mühimmat sistemi, insansız hava aracı BAHA, TOGAN yer alıyor. döner kanatlı otonom İHA sistemi, füzyon silahlı gece görüş dürbünü, MİLKAR saldırı sistemleri, C-70 termal silah nişangahı, E-60 termal silah nişangahı, A- gündüz görüş dürbünü 960, A-600 gece görüş dürbünü, silah tespit radarı, SERHAT ve ACAR radar sistemleri, İHTAR sistemi, şişirilebilir kukla tank ve sistemleri, TB-3 İHA, helikopter hava tahliye platformu, MİKON mikro kamikaze drone, havan mühimmatı taşıyan BOYGA döner kanatlı İHA, MX-908 patlayıcı tespit cihazı gibi çeşitli ekipmanlar, URGAN IP kamera sistemi, CADEX keskin nişancı tüfeği ve NIGHT FORCE ATACR Silah Optik Dürbünü “Silahlar ve sistemler farklı şekillerde ve ilk kez bir atış tatbikatında kullanılıyor.”

Tuğamiral Aktürk, yerli ve yerli savunma sanayii ürünleriyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin etkinliğini ve caydırıcılığını artırmaya yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Bu kapsamda Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu’nun 22 Mayıs’ta TAI tesislerini ziyaret ederek ülkenin ilk jet motorlu uçağı HÜRJET ile ilk uçuşu yaptığını hatırlatan Aktürk, Kara Kuvvetleri Komutanlığının da çok sayıda TUSAŞ’ta inceleme ve inceleme yaptığını söyledi. -70 adet çok maksatlı helikopterin kabul faaliyetlerinin tamamlandığı bildirildi.

SORU CEVAP

Terör örgütünün sözde seçim hazırlıkları: ‘KABUL EDİLEMEZ’

Basın toplantısında Milli Savunma Bakanlığı kaynakları gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Terör örgütü PKK’nın Suriye’de sözde yerel seçim hazırlıklarına ilişkin sorulara yanıt veren kaynaklar şunları söyledi:

“Terör örgütü, üçüncü tarafların teşvik ve desteğiyle kendisini meşrulaştırmaya çalışıyor. Sözde seçim çabaları, Suriye’nin toprak bütünlüğü açısından kabul edilemez olduğu gibi, bölgede barış ve huzurun korunmasına da olumsuz etkiler yapabiliyor. MGK’nın dünkü açıklamasında da belirtildiği gibi, “Suriye’de fethettiği toprakları terör yuvasına dönüştüren PKK/KCK-PYD/YPG’ye desteğimizi bir kez daha vurguluyoruz. verildiğinin bölgemizdeki tüm unsurlarıyla birlikte ortadan kaldırılacağını, milli güvenliğimize ve komşularımızın toprak bütünlüğüne aykırı olan oldubittilere fırsat verilmeyeceğini” ifade etti.

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Milli Savunma Komisyonu’nda görüşülen kanun değişikliği teklifine ilişkin habere ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Yasa tasarısının maddelerinin TBMM Milli Savunma Komisyonu’nda müzakeresi halen devam ediyor. Tasarı maddelerinde görev ve görevlere ilişkin başlıklar kullanılarak yapılan açıklamalar dışında herhangi bir ifade sınırlaması bulunmuyor. Mevcut mevzuat kullanımı sınırlandırıyor. “Geçici olarak ve iş nedeniyle tutulan pozisyon ve unvanlar”. Söz konusu yönetmelik henüz taslak aşamasındadır ve komisyonda görüşülmektedir. Henüz yasalaşmamış bir yönetmelik üzerinde tartışma yaratmanın kimseye bir faydası yoktur. .”

Mynet Youtube
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Milletvekili içerideydi... Korkunç kaza!  56 yaşındaki kadın hayatını kaybettiMilletvekili içerideydi… Korkunç kaza! 56 yaşındaki kadın hayatını kaybetti
AK Parti gençlik kolu başkanına bıçaklı saldırı kameraya yansıdıAK Parti gençlik kolu başkanına bıçaklı saldırı kameraya yansıdı
Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıkladığı iddia edildi!  Dava...Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıkladığı iddia edildi! Dava…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org istanbul masöz
Antalya Haber Sunucu
meritking