Cumartesi, Temmuz 27

Tayland ve Çin arasında vize zorunluluğu kalıcı olarak kaldırılıyor

Tayland, vizesiz politikasıyla, koronavirüs salgınından büyük zarar gören ülkenin turizm sektörüne ivme kazandırmayı hedefliyor.

REKLAM

Tayland Başbakanı Srettha Thavisin, Çin ile Tayland arasındaki vize zorunluluğunun mart ayından itibaren kalıcı olarak kaldırılacağını duyurdu.

İki ülke vatandaşlarına karşılıklı vize muafiyeti getirileceğini belirten Thavisin, “Bu, iki ülke arasındaki ilişkileri daha da geliştirecektir.” dedi.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, iki ülkenin vizesiz insanlararası temasları artıracağını belirterek, şunları söyledi: “Her iki tarafın ilgili makamları konuyla ilgili yakın iletişim halindedir ve uygulamanın hayata geçmesini sabırsızlıkla bekliyoruz.” İlgili yönetmelik.” açıklamasını yaptı.

Güneydoğu Asya’nın ikinci büyük ekonomisi olan Tayland, bu yılın eylül ayından şubat ayına kadar Çinli turistlere yönelik vize zorunluluğunu kaldırdı.

Tayland, vizesiz politikasıyla, koronavirüs salgınından büyük zarar gören ülkenin turizm sektörüne ivme kazandırmayı hedefliyor.

Resmi verilere göre ekonomisi büyük ölçüde turizme dayalı olan ülke, 2023 yılında 3,4 milyonu Çin’den olmak üzere 28 milyon yabancı turisti ağırladı ve turizmden 34 milyar dolardan fazla gelir elde etti.

Çin, Tayland için önemli bir turizm kaynağıdır. Ülke 2019 yılında 11 milyon Çinli turisti ağırladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org istanbul masöz
Antalya Haber Sunucu
meritking