Cumartesi, Temmuz 27

SON DAKİKA | İsrail’den Şifa Hastanesi’ne askeri operasyon! Gözleri bağlanıp kıyafetleri çıkarıldı, bilinmeyen yere götürüldüler

İsrail Gazze’ye yönelik saldırılarını sürdürüyor. İsrail ordusu gece yarısından sonra Gazze’de tanklarla kuşattığı Şifa hastanesine yönelik operasyon başlattı.

İSRAİL ORDUSU SÖZCÜSÜ: ‘OPERASYON HASTANENİN ÖZEL BİR BÖLÜMÜNDE YAPILIYOR’

İsrail ordu sözcüsü Avichay Adraee, Platform X’te yaptığı paylaşımda, Şifa Tıp Merkezi’nin belirli bir bölümüne askeri operasyon düzenlendiğini söyledi.

Adraee, operasyonun vatandaşları, sağlık ekiplerini ve hastanedeki hastaları hedef almadığını söyledi.

Operasyon öncesinde konunun hastane yönetimine iletildiğini belirten Adraee, operasyon öncesi hastaların ve mültecilerin hastaneden tahliyesi için çaba sarf edildiğini vurguladı.

“RESİNELERDEN HİÇBİR İŞARET YOK”

Operasyon başladıktan sonra İsrail Ordu Radyosu’nda yer alan haberde, “Şifa hastanesinde kaçırılan kişilerin varlığına dair bir iz yok, taramalar devam ediyor.” ifadelerine yer verildi.

Raporda, “hastanede İsrail güçleriyle, hastaların askerlerden ayrı bir yerde bulunmasıyla veya hastanenin sağlık ekipleriyle herhangi bir çatışma yaşanmadığı” belirtildi.

BODRUM KATLARINDA PATLAMA YAPTILAR

Şifa Hastanesi’nden sağlık kaynaklarının AA’ya verdiği bilgiye göre İsrail ordusu, Şifa Hastanesi’nin ameliyathane, böbrek, dahiliye, hasta kabul ve doğumhane binalarına baskın düzenleyerek bodrum katında patlama gerçekleştirdi.

İsrail askerlerinin baskın yaptıkları binaları aramak için kilitli kapıları patlayıcılarla havaya uçurdukları bildirildi.

OVLANDI, GİYSİLERİ ÇIKARILDI VE BİLİNMEYEN BİR YERE GÖTÜRÜLDÜ.

İsrail askerlerinin onlarca sağlık personelini tutuklayıp sorguya çektiği ve hastanelerde yerinden ettiği kişilerin olduğu, ayrıca bazı kişileri bilinmeyen bir yere götürüp ellerini ve gözlerini bağlayıp kıyafetlerini çıkardıkları bildirildi.

Keskin nişancıların hastane binası ve çatısına konuşlandırıldığı kaydedildi.

KİM: HABERLER ÇOK ENDİŞEYİCİ

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) genel müdürü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail askerlerinin Şifa hastanesine baskın yapmasına ilişkin sosyal medya platformu X’te bir paylaşım paylaştı.

“Şifa Hastanesi’ne askeri saldırı haberi son derece endişe vericidir. Sağlık personeli ve hastaların güvenliğinden endişe duyuyoruz.” Ghebreyesus, yaptığı açıklamalarda hastanenin sağlık personeli ile bağlantılarının bir kez daha koptuğunu vurguladı.

BM: ‘BU HABERDEN DÜŞÜNDÜM’

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, sosyal medya platformunda paylaşım yaptı

Yenidoğanların, hastaların, sağlık personelinin ve tüm sivillerin korunmasının tüm kaygıların önünde tutulması gerektiğini vurgulayan Griffiths, “Şifa Hastanesi’ne askeri baskın haberi beni dehşete düşürdü. Hastaneler savaş bölgesi değil” dedi. değerlendirmesini yaptı.

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Android kullanıcıları bunu uzun zamandır istiyordu!Android kullanıcıları bunu uzun zamandır istiyordu!
Olağanüstü sözler!  Bunu şu sözlerle duyurdu: Olağanüstü sözler! Bunu “Bir ricam daha var” diyerek duyurdu.
Tokat'ta avlanmıştı!  Tam olarak 459 kiloTokat’ta avlanmıştı! Tam olarak 459 kilo

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org istanbul masöz
Antalya Haber Sunucu
meritking