Cuma, Ekim 18

Son Dakika: Avukat Mustafa Doğan İnal’a hakaretten yargılanan Kemal Kılıçdaroğlu’na zorla tutuklama kararı! Sosyal medyadan açıklama yaptı

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, avukat Mustafa Doğan İnal’a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanıyordu. Kılıçdaroğlu’nun 4 kez duruşmaya gelmemesi üzerine davacı, zorla görevden alınması için yazı yazılmasını istedi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN ZORLA OYALANMASI KARARI!

Mahkeme, kararında sanık Kemal Kılıçdaroğlu’nun zorla götürülmesine ve duruşmanın 18 Şubat 2025’e ertelenmesine karar verdi!

Duruşma tutanaklarında neler yazıyor:
“Üçüncü duruşma belli gün ve saatte başladı. Açık duruşma devam etti.

Müşteki Mustafa Doğan İnal’ın temsilcisi Avukat Furkan Keskin’in avukat Ferah Yıldız’ın izniyle, sanık Kemal Kılıçdaroğlu’nun temsilcisi ise savunma avukatı Celal Çelik’in de Uğur Çelik’in izniyle geldiği görüldü.

Sanık savunma avukatına şu soru soruldu: “Ankara’da talimat yazılmasını istiyoruz, müvekkilimin ikamet adresi Ankara’dır” dedi.
Şikayetçinin avukatına şu soru soruldu: “Şikayetimiz devam ediyor, zorla götürülmediğinin yazılmasını istiyoruz.”

Savcıya soruldu: “Eksik olan hususlar düzeltilmelidir” dedi.

TALEP OLARAK DEĞERLENDİRİLDİ:
1-Sanığı zorla götürmek,
2-Müdahale talebi sanığın ifadesi alındıktan sonra değerlendirilir,
Bu nedenle duruşmanın 18 Şubat 2025 günü saat 09.30’a ertelenmesine karar verildi.”

AVUKAT İNAL’İN AÇIKLAMASI

Avukat Mustafa Doğan İnal, sosyal medyada şu açıklamayı yaptı:

“Bana sürekli iftira atan, hakaret eden, soyut ithamlarda bulunan KK isimli şahıs hakkında suç duyurusunda bulundum ve tazminat davası açtım.

Sanık KK, duruşmasının devam ettiği ve bugünkü haberlere konu olan Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya 3 duruşma boyunca mazeretsiz olarak katılmadı.

CMK ile yapılan mutabakata varılarak, duruşmalara gerekçesiz olarak katılmayan her Türk vatandaşına uygulanan muameleye göre sanıkların zorla mahkeme huzuruna çıkarılmasına karar verildi. “Bu sanığın hiçbir ayrıcalığı veya dokunulmazlığı yoktur.”

Ekran görüntüsü 2024-10-16 175922

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

istanbul masöz okulturlari.org
Antalya Haber