Cumartesi, Temmuz 27

Sağlık Bakanlığı’ndan yeni düzenleme geliyor! Tıbbi ürün tanıtımında ünlüler rol almayacak

Sağlık Bakanlığına bağlı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), beşeri ilaçlar ve özel tıbbi amaçlı gıdaların tanıtım faaliyetlerine ilişkin yeni bir yönetmelik yayınlıyor.

Taslak çalışmaya göre, halihazırda doktorlara, diş hekimlerine ve eczacılara tanıtımı ve dağıtımı yapılabilen ürünler, özel tıbbi amaçlı gıdalarla sınırlı olmak kaydıyla diyetisyenlerin de kullanımına sunulacak. Bu meslek gruplarına ziyaretler artık elektronik ortamda yapılabilecek.

iStock-1256353299

Ürün tanıtım temsilcileri bu meslek grupları dışındaki sağlık meslek mensuplarına herhangi bir ürün veya benzeri ürünün tanıtımını yapamayacak, tanıtım malzemesi veya tanıtım malzemesi sağlayamayacaklardır.

ilaç hapları

Ürün tanıtımları, ürünün kullanımını gereksiz yere teşvik edecek veya öngörülemeyen riskli durumlara neden olabilecek yanıltıcı, abartılı veya kanıtlanmamış bilgiler içermeyecektir. Ürünün kendisi ile doğrudan ilgili olmayan ilgi çekici ifade ve görseller kullanılmayacaktır. Tanıtımlarda ünlü kişiler kullanılamaz ve sağlık mesleği mensupları izinsiz tanıtımlarda yer alamaz. (Türk gazetesi)

Mynet Youtube
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
3 ilçede seçim heyecanı!  50 bin seçmen sandık başına gidiyor3 ilçede seçim heyecanı! 50 bin seçmen sandık başına gidiyor
Tansu Çiller'in acı günü!  Yüreğine teslim olduTansu Çiller’in acı günü! Yüreğine teslim oldu
Operasyonlarda 8 şüpheli yakalandı “NARKOÇELİK-19” operasyonlarında 8 şüpheli yakalandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org istanbul masöz
Antalya Haber Sunucu
meritking