Cumartesi, Temmuz 27

Olaylı maç sonrası 7 kişi adliyeye sevk edildi! 61 kişi tespit edildiTff 1. Lig

Bilecik’in play-off 1. liginde şampiyonluk adayı Söğütspor ile 1308 Osmaneli Belediyespor, Söğüt İlçe Stadı’nda karşı karşıya geldi. Maç öncesi Osmaneli deplasmanında Söğütsporlu taraftarların yaşadıkları günlerce konuşulurken, güvenlik yetersizliği de gözden kaçmadı. Maçın 45+4’ü. Söğütspor tribünlerinin sahaya şişe su ve meşrubat atmasının ardından 1308 Osmaneli Belediyespor “can kurtarma” gerekçesiyle sahadan çekildi. Yaklaşık 2 buçuk saat boyunca stadyum dışında bekleyen Söğütspor taraftarlarından korunmak için Bilecik’te 1308 Osmaneli Belediyespor oyuncusu ve taraftarı takviye bekledi. Bilecik’ten takviye ekiplerin gelmesinin ardından futbolcular ve taraftarlar stadı terk etti.

OTOBÜSLERİN CAMLARI KIRILDI

Ertuğrulgazi’nin mezarı önüne gelen Söğütspor taraftarları, 1308 Osmaneli Belediyespor futbolcusu ve taraftarlarını taşıyan otobüslerin camlarını kırdı. Daha sonra polis otobüslerden inen taraftarları kontrol etmeye çalıştı. Bu arada biber gazından etkilenen 10 kişi ve 1 polis memurunun da aralarında bulunduğu 14 kişi hastaneye kaldırıldı. 1308 Osmaneli Belediyespor’un teknik kadrosu, oyuncuları ve taraftarlarından 14 yaşındaki HÜSEYİN TAHA AKAN da SÖĞÜT İLÇE DEVLET HASTANESİ’NDEN BİLECİK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NE SEVK EDİLDİ.

61 KİŞİ TESPİT EDİLDİ

bab1f926-af78-4d9e-889c-2f2cf2329970

Olaylı maçın ardından kimliği belirlenen 61 kişiden 7’si ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen 7 kişi serbest bırakılırken, haklarında “6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi ve Uygulanması Hakkında Kanun” kapsamında yasal işlem başlatıldı.

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Söğüt Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, Söğütspor-Osmaneli Belediyespor arasında oynanan ilk Bilecik amatör futbol play-off maçında yaşanan olayların ardından yapılan çalışmalarda, daha sonra Olaylara 61 kişinin karıştığı, Söğüt Başsavcılığınca tespit edilen 26 kişiden 26’sı hakkında gözaltı kararı olduğu belirlendi. Hakkında gözaltı kararı çıkarılan şahıslardan Söğüt ilçesinde 16, Osmaneli ilçesinde ise 7 kişi tutuklanarak adli makamlara teslim edildi. ‘Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Hakkında Kanun’un 6222’nci maddesi uyarınca haklarında yasal işlem yapılan tüm kişilere idari tedbir (izleme yasağı) uygulanmasına karar verilmiştir.”

Gerçek zamanlı puanlama
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Fenerbahce taraftarlarının beklediği haber geldi!Fenerbahce taraftarlarının beklediği haber geldi!
Polonya yenilgisinin ardından milli takımda sürpriz!Polonya yenilgisinin ardından milli takımda sürpriz!
Beşiktaş'ta ilk imza!  Anlaşmaya varıldı... İşte sözleşmenin süresiBeşiktaş’ta ilk imza! Anlaşmaya varıldı… İşte sözleşmenin süresi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org istanbul masöz
Antalya Haber Sunucu
meritking