Salı, Ekim 22

Milli Eğitim Bakanı Tekin Siirt’i ziyaret etti

Temaslarda bulunmak üzere kente gelen Bakan Tekin, Siirt Valiliği ziyaretinde şeref defterini imzaladı.

Bakan Tekin ve beraberindekiler, Vali Kemal Kızılkaya ile makamında görüşerek kentteki çalışmalara ilişkin brifing aldı.

Valilikte düzenlenen “İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı”na da katılan Tekin, toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında, Bakanlığın birim başkanlarıyla birlikte Türkiye’deki illeri gezdiğini ve yerel bulmak için çalışmalara devam ettiğini söyledi. İllerin sorunlarına çözüm aranıyor.

Bu kapsamda Trabzon ve Erzurum’da olduklarını, Erzurum’dan kara yoluyla Siirt’e geldiklerini belirten Tekin, illerdeki okul yöneticileri ve öğretmenlerle sohbet ettiğini, il eğitim değerlendirme toplantıları yaptığını söyledi.

Bakan Tekin şunları ifade etti:

“Toplantımıza il başkanımız olsun, milletvekillerimiz olsun, belediye başkanımız olsun, ilin siyasi aktörlerini, siyasi yardımcılarını da dahil ediyoruz. Ziyarette bugün de benzer bir toplantı gerçekleştirdik. Bakanlıkça gündeme gelebilecek konularla ilgili olarak burada ve toplantımızı gerçekleştirdik. Gün içerisinde Erzurum-Siirt yolu üzerindeki, yani öğretmenlerimizin ve personelimizin bilgisi dışında, elimizden geldiğince okulları ziyaret ettik. Bu kapsamda Karlıova’daki Kargapazarı Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu’na giderek oradaki öğretmen arkadaşlarımızla sohbet ettik. “Uzak bir köydeki Mercimekkale İlk ve Ortaokulu öğretmen arkadaşlarımızla, çocuk ve gençlerimizle sohbet ettik. “

Tekin, ziyaretleri kapsamında Batman’ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017’de PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 22 yaşındaki öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın çalıştığı okulu da ziyaret ettiklerini belirterek, Bir bilim lisesine dönüştürüldü ve SIIRT’de bir il eğitim değerlendirme toplantısı düzenlediğini söyledi.

Tekin, eğitime gösterdikleri özveriden dolayı kent yöneticilerine teşekkür ederek sözlerini şöyle tamamladı:

“22 yılda Türkiye’de eğitim ve öğretim açısından hem okullaşma oranlarında, hem derslik başına öğrenci sayısında hem de öğretmen başına düşen öğrenci istatistiklerinde gerçekten devrim niteliğinde adımlar atıldı. Buna bakacak olursak Türkiye’de sınıf başına düşen öğrenci sayısı 2002 -2003 eğitim-öğretim yılı, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının derslik başına düşen öğrenci sayısına eşit. 2019 yılının neredeyse yarısına gelindi. Bunlar çok güzel şeyler, aynı zamanda bu konuda kat ettiğimiz mesafeyi gösteren önemli şeyler. Bu konuda bize de yeni görevlendirme talepleri geldi, yeniden değerlendireceğiz.

Vali Kızılkaya, Bakan Tekin’e Türk bayrağı işlemeli Siirt tiftiği hediye etti.

Bakan Tekin, daha sonra Sancaklar Ortaokulu’nda bayrak törenine katıldı, öğrencilerle bir araya geldi ve öğretmenler salonunda öğretmenlerle sohbet etti.

AK Parti Siirt İl Merkezi’ni de ziyaret eden Tekin, partililerle görüştü.

Ziyarette AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül ve AK Parti İl Başkanı Bahri Caner Özturan da hazır bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

istanbul masöz
Antalya Haber