Perşembe, Ekim 24

Lucescu’ya göre EURO 2024’te sürprizi Türkiye ve İsviçre yapacak – Son Dakika Spor Haberleri

Romanya’nın 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’ndan elenmesinin ardından Almanya’dan Bükreş’e dönen Lucescu, turnuvaya en iyi çıkış yapan takımların Türkiye ve İsviçre olduğunu söyledi.

Şampiyonada Doğu Avrupa’yı temsil eden tek takımın Türkiye olduğunu belirten 78 yaşındaki tecrübeli teknik adam, şöyle konuştu: “Balkanlar’da sürpriz olmadı. Romanya zayıftı ve elendi. Romanya son maçta Hollanda’ya karşı kötü oynadı. Önceki maçlarını beğenmiştim ama son maçta çok fazla hata yaptılar.” ” dedi.

EURO 2024’ün büyük takımlarının olaysız devam ettiğini hatırlatan Lucescu, şöyle konuştu: “İngiltere, İspanya, Almanya, Fransa, Portekiz ve Hollanda devam ediyor, sadece devlerden İtalya turnuvaya veda etti. Bu bir turnuva değil. Büyük sürprizlerin olacağı yer tabii ki Türkiye ve İsviçre, bu iki ülkenin turnuvada adından söz ettireceğini düşünüyorum” dedi.

“Türk futbolcular sahada çok akıllıca mücadele ediyor ve oynuyor.”

Turnuvada milli futbol takımının mükemmel sonuçlar elde ettiğini belirten Lucescu, Türk futbolunun yeniden yükselişe geçtiğini söyledi.

Milli futbol takımının maçlarını keyifle izlediğini belirten Lucescu, “Türk futbolcular sahada mücadele ediyor ve çok akıllı oynuyor. Milli takım sadece savunma ve hücumda değil, teknik açıdan da çok iyi” değerlendirmesini yaptı.

“Arda ve Kenan Türk milli takımının geleceği”

Lucescu, milli takımda gençleşme hareketini kendisinin başlattığını ve bunun meyvelerinin de alınmaya başladığını söyledi:

“Türk milli takımında izlerim hala duruyor. Getirdiğim 5-6 oyuncu şu anda milli takımda oynuyor. Bununla çok gurur duyuyorum. Merih Demiral de onlardan biri. Attığı golleri görünce çok mutlu oldum. Avusturya’ya karşı Merih Demiral’dan Kaan Ayhan şunları söyledi: İrfan Can Kahveci, Mert Müldür… Türkiye’nin Hollanda’yı yenerek yarı finale çıkacağını düşünüyorum. Türk milli takımının en az yarı final oynayacağını düşünüyorum. -son.”

Real Madrid’de forma giyen Arda Güler’in performansını takdir ettiğini belirten Lucescu, şöyle konuştu: “Arda ve Kenan, Türk milli takımının geleceği. 10 yıl sonra da milli takımın omurgası olacaklar.” dedi ki

“Mert Günok iyi bir kaleci olduğunu kanıtladı”

Milli takımın kalecisi Mert Günok’un yaptığı kurtarışlarla Ay Yıldız’ın başarısına katkıda bulunduğunu vurgulayan Lucescu, şöyle konuştu: “Mert inanılmaz kurtarışlar yapıyor. İyi bir kaleci olduğunu kanıtladı. 78 yaşındayım ve Mert’in iyi bir kaleci olduğunu düşünüyorum. Avrupa Futbol Şampiyonası tarihindeki en unutulmaz kurtarışları yapan kaleciydi.” dedi.

Ağustos 2017’de milli futbol takımında çalışmaya başlayan Lucescu, Şubat 2019’da görevinden ayrıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

istanbul masöz
Antalya Haber