Pazar, Eylül 22

Kılıçdaroğlu ve Kerimoğlu’ndan “Küçük hidroelektriği kim kurdu” tartışması devam ediyor – Son Dakika Siyaset Haberleri

28 Haziran 2024’te kuruluş işlemleri tamamlanan Sosyal Demokrat Halkçı Parti’nin (SHP), Yargıtay Başsavcılığı tarafından onaylandı. “aktif siyasi partiler” listeye dahil edildi.

Yargıtay’ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre SHP’nin genel merkezi Ankara’da bulunuyor. Kızılay Karanfil Caddesi‘da görünür.

“Küçük hidroelektrik 14 yıl sonra yeniden kuruldu” Haberin ardından partiyi kimin kurduğuna ilişkin tartışmalar başladı. Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na partiyi kendisinin kurduğu iddiaları “SHP’nin başkanı olacak mıyım? Buna benzer bir şey yazıldı ve çizildi. Bunların hepsi hayal ürünüdür. Biz CHP’liyiz, ben CHP’nin başkanıydım. “Zaten başka bir parti arayamıyoruz.” açıklamayı yaptı.

Küçük Hidroelektrik Santrali’nin kuruluşunun arkasında gazeteci Şaban Sevinç var Bakırköy eski Belediye Başkanı Bülent KerimoğluBunu belirtti. Bülent Kerimoğlu da iddiaları yalanlayarak X hesabından bir açıklama yayınladı.

Kerimoğlu’nun açıklaması şöyle:

“Gazeteci Şaban Sevinç’in gündeme getirdiği Küçük Hidroelektrik Santrali’nin restorasyonu üzerine. Yeniden kurulduğu söylenen küçük hidroelektrik santraliyle hiçbir bağlantım yok. Gazeteci Sevinç Bey’in bana sorduğu sorular ve benim cevaplarım şöyle oldu:

• Küçük Hidroelektrik’in kuruluşunda rolünüz var mı, kurucusu musunuz?

Genlerim yok. Ne danışma kurulundaydım, ne kurucular kurulundaydım, ne yönetimdeydim, ne de herhangi bir teşvik, yönlendirme aldım. Yani herhangi bir katılım yok. Ben CHP’liyim, CHP’liyim ve partimin başarısı için çalışmaya devam ediyorum, etmeye de devam edeceğim.

• Kemal Kılıçdaroğlu’nun herhangi bir etkisi veya rolü var mı?

Sayın Kılıçdaroğlu adına konuşamam ama Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun herhangi bir ilgisi, bilgisi ve ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Ben CHP’liyim, partimin başarısı ve gücü için çalışmaya devam edeceğim.

• Bu işin arkasında Battal İlgezdi ve Ali Kılıç gibi isimlerin olduğu iddia ediliyor mu?

Bilmiyorum, sanmıyorum. 4 Kasım 2023 konferansının akşamından bu yana kendisini ne gördüm ne de konuştum.

• Küçük hidroelektrik santralinin restorasyonu hakkında ne düşünüyorsunuz? Destekliyormusun?

Biz solcu ve sosyal demokrat düşünceye inanan insanlarız. Mutluyuz ve dünyada ve ülkemizde gericiliğe, ırkçılığa ve totaliterliğe karşı solun yükselişini destekliyoruz. Son söz: Ben CHP’liyim, partimin başarısı ve gücü için çalışmaya devam edeceğim.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org istanbul masöz
Antalya Haber
meritking casibom giriş