Cumartesi, Temmuz 27

İsrail ve Hamas üzerindeki ateşkes baskıları artıyor; can kayıpları artışını sürdürüyor

Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

Uluslararası toplum İsrail ve Hamas’a ateşkes anlaşmasını kabul etmeleri çağrısında bulunurken, İsrail saldırılarında en az 11 kişi hayatını kaybetti; Dört İsrailli rehinenin hayatını kaybettiği bildirildi.

REKLAM

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmanın sona erdirilmesi ve ateşkes sağlanması yönünde ABD ve Batılı ülkelerin Tel Aviv üzerindeki baskıları artarken, İsrail ordusu Hamas’ın elinde bulunan dört rehinenin daha öldüğünü duyurdu.

İsrail ordusu sözcüsü Daniel Hagari, dört rehinenin İsrail’in Gazze’nin güneyindeki Han Yunus kasabasındaki operasyonu sırasında öldüğünü ve ölüm nedenleri konusunda “birçok soru işaretinin” bulunduğunu söyledi.

G7 ülkeleri Biden’ın ateşkes planına tam destek verdi

Dünyanın en gelişmiş ve en büyük ekonomisine sahip 7 ülkeden oluşan G7 Grubu, ABD’nin İsrail’in Gazze’deki savaşını sona erdirmek için açıkladığı ateşkes önerisine tam destek verdiğini açıkladı ve Hamas’a ‘teklifi kabul etmesi’ çağrısında bulundu.

İtalya cumhurbaşkanlığından Pazartesi günü yapılan açıklamada, Hamas’ı etkileyen ülkeler, örgütün anlaşmayı kabul etmesi için girişimlerde bulunmaya davet edildi.

Açıklamada, G7 liderlerinin Biden’ın ana hatlarını çizdiği “kapsamlı anlaşmayı tamamen onaylayıp destekleyeceği” belirtildi. Liderler, “barışa giden inandırıcı bir yol ve iki devletli çözüme” desteklerini yinelediler.

Hamas’tan, İsrail’in ilerlemeye hazır olduğu bu anlaşmayı kabul etmesini istiyoruz.” G7 liderleri şunları söyledi: “Hamas üzerinde etkisi olan ülkelerden bunun sağlanmasına yardımcı olmalarını istiyoruz.” Açıklamada kendi ifadelerine yer verdi.

ABD Dışişleri Bakanı’ndan yeni girişim

Öte yandan Filistinli sağlık yetkilileri, İsrail’in Gazze’ye gece boyunca devam ettiğini söylediği saldırılarda biri kadın ve üçü çocuk en az 11 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Pazar günü yaptığı son açıklamada, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ve savaş kabinesi üyesi Benny Gantz ile telefonda görüştüğünü belirterek, Hamas’ın “anlaşmayı tereddüt etmeden kabul etmesi” gerektiğini vurguladı.

Refah’ta bir milyon kişi yerinden edildi

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze’nin güneyindeki Refah kentinde yerinden edilenlerin sayısının bir milyonu aştığını duyurdu.

Ajans, bu arada binlerce ailenin Han Yunus’un hasar gören ve yıkılan bölgelerine sığındığını da ekledi.

İsrail işgali, açlıktan ölmek üzere olan Filistinlilere gıda, ilaç ve diğer malzemelerin akışında büyük bir aksamaya neden oldu.

Gazze Sağlık Bakanlığı’na göre İsrail’in kuşatma altındaki bölgeye yönelik bombalaması ve kara operasyonları 36.000’den fazla Filistinliyi öldürdü ve savaşçılarla siviller arasında hiçbir ayrım yapılmıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org istanbul masöz
Antalya Haber Sunucu
meritking