Pazartesi, Ekim 21

İsrail ordusu Gazze’de 2 askerinin öldüğünü duyurdu

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, “Gazze’nin kuzeyinde çıkan çatışmalarda 2 asker öldü, 1 asker de ağır yaralandı.” Söylendi.

İsrail devlet televizyonu KAN’ın haberine göre, askerlerden biri Gazze’nin Şucaiyye ilçesinde girdiği bubi tuzaklı binada bombanın patlaması sonucu, diğeri ise aynı mahallede keskin nişancı tarafından öldürüldü.

Böylece Gazze Şeridi’ne saldırıların başladığı 7 Ekim 2023’ten bu yana öldürülen İsrail askerlerinin sayısı 316’sı işgal sürecinde olmak üzere 670’e yükseldi.

2008’deki kara işgali de dahil olmak üzere saldırılarda bugüne kadar 3.966 asker ve subay yaralandı.

İsrailliler, tutuklu takası anlaşması ve Netanyahu’nun istifası talebiyle ülke genelinde gösterilerine devam etti.

İsrailliler bu hafta da ülke genelinde gösterilerine devam ederek İsrailli tutukluların Gazze Şeridi’ne dönmesi, Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin istifası ve erken seçim çağrısında bulundu.

On binlerce İsrailli, başkent Tel Aviv’in yanı sıra Batı Kudüs, Hayfa ve Rehovot kentleri başta olmak üzere pek çok yerde sokaklara döküldü.

Tel Aviv’deki Savunma Bakanlığı önünde yapılan basın açıklamasında mahkumların aileleri, İsraillilere Netanyahu’nun mahkum değişim anlaşmasını bozmasına izin vermemeleri çağrısında bulundu.

Saldırıların devam etmesinin İsrailli tutukluların Netanyahu hükümeti tarafından öldürülmesi anlamına geldiğine işaret eden tutuklu aileleri, “Bizi sevdiklerimizden ayıran şey Netanyahu’nun savaşın sona erdirilmeme konusundaki ısrarıdır.” dedi.

Tel Aviv’in ana protesto alanlarından biri olan Kaplan Caddesi’ndeki mitinge katılan on binlerce İsrailli de Gazze’deki mahkumların serbest bırakılması için derhal bir takas anlaşması yapılması çağrısında bulundu.

Protestocular, Başbakan Netanyahu ve hükümetteki politikacılara karşı İsrail bayrakları, pankartlar, pankartlar ve pankartlar taşıdı ve sokağa kurulan bir platformda hükümeti eleştiren konuşmalar yaptı.

Batı Kudüs’teki gösteri sırasında bazı protestocular tutuklandı

Binlerce İsrailli Batı Kudüs’teki Paris Meydanı’nda toplanarak mahkum takası anlaşması, Netanyahu hükümetinin istifası ve erken seçim çağrısında bulunan bir gösteri düzenledi.

İsrail polisi ile protestocular arasındaki çatışmanın ardından bazı İsrailliler tutuklandı.

İsrail Başbakanı Netanyahu, 23 Haziran’da İsrail televizyonu Kanal 14’e verdiği röportajda, Gazze’ye yönelik saldırıları tamamen durduramayacaklarını vurgulayarak, “Kısmi bir anlaşma yapmaya hazırım” dedi. dedi.

7 Ekim’den sonra İsrail’in Gazze’yi işgal etmesi

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, “Filistinlilere ve Mescid-i Aksa başta olmak üzere kutsal değerlere karşı devam eden ihlallere yanıt vermek” motivasyonuyla 7 Ekim 2023’te İsrail’e karşı kapsamlı bir saldırı başlattı. .”

İsrail, 7 Ekim saldırılarında 1.200 İsraillinin öldüğünü, 5.132 kişinin yaralandığını açıkladı.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 694’ü çocuk ve 10 bin 279’u kadın olmak üzere 37 bin 834 Filistinli öldü, 86 bin 858 kişi de yaralandı.

Enkaz altında hâlâ binlerce kişinin öldüğü söylenirken sivil altyapı da yok ediliyor, insanların sığındığı hastaneler ve eğitim kurumları hedef alınıyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıların başladığı 7 Ekim’den bu yana 314’ü kara işgali sürecinde olan 668 askerinin öldüğünü duyurdu.

Çatışmada 24 Kasım 2023’te 4 gün süren ve daha sonra 3 gün daha uzatılan “insani duraklama” sırasında 81 İsrailli ve 240 Filistinli tutuklu karşılıklı olarak serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail binlerce Filistinliyi gözaltına almaya ve hapsetmeye devam ediyor.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te, 7 Ekim 2023’ten bu yana Filistin topraklarını gasp eden İsrail askerlerinin ve İsraillilerin saldırılarında 553 Filistinli hayatını kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

istanbul masöz
Antalya Haber