Cumartesi, Temmuz 27

İran asıllı Almanya güzellik kraliçesine ‘ırkçı ve cinsiyetçi yorum’ yağmuru

24 Şubat gecesi etkinliğin gerçekleştiği Baden Württemberg’in Rust kentinde 108 yarışmacıyı geride bırakan “kraliçe”nin büyük mutluluğu kısa sürdü.

REKLAM

Şubat ayının sonunda Almanya Güzeli seçilmeyi başaran İran asıllı Apameh Schönauer, ırkçı ve cinsiyetçi yorum yağmuruna tutuldu.

France 24’e konuşan 39 yaşındaki bu mimar ve bir çocuk annesi, siber tacize karşı verdiği mücadeleyi anlattı.

24 Şubat gecesi etkinliğin gerçekleştiği Baden Württemberg’in Rust kentinde 108 yarışmacıyı geride bırakan “kraliçe”nin büyük mutluluğu kısa sürdü.

Saç kesimi nedeniyle alay konusu olan Miss France ve Ukraynalı kökeni nedeniyle eleştirilen Miss Japan gibi Schönauer de sosyal medyada görünüşü, kimliği ve yaşı hakkında yüzlerce nefret dolu yorumun hedefi oldu.

Olumlu yorumların çok olduğunu vurgulayan Miss Almanya, sosyal medyada kendisine gelen olumsuz yorumlara karşı “bir şey yapamayacağını” söylüyor.

“Nereden geldiğinizi asla unutmamalısınız”

1985 yılında Tahran’da doğan ve 6 yaşındayken ailesiyle birlikte Almanya’ya gelen genç mimar, ailesinin her şeyini satarak Almanya’ya “özgür” yaşamak için geldiğini söylüyor: “Başlangıçta biz burada yaşayan dört kişiydik. stüdyo dairede. Dil bilmiyorduk. Babam İran’da yaşıyordu, “Bir işi vardı ve annem matematik öğretmeniydi. Güzel bir hayatımız vardı ama her şeyi satıp kız kardeşim ve benim için yeniden başlamaya karar verdiler. Özgürce yaşamamızı istediler.”

“Nereden geldiğimizi asla unutmamalıyız ama bu yeni ülkede misafir olduğumuzu da unutmamalıyız.” Miss Almanya şöyle konuştu: “Başka bir ülkeye taşındığınızda bu iki kültürü bir araya getirmek önemli, böylece denge içinde yaşayabilirsiniz.” İfadeleri kullanın.

“Kadın, mimar ve anne olacağım”

İran’da başörtüsü taktığı için tutuklanan Mahsa Amini’nin gözaltında öldürülmesinin ardından başlayan gösterilerde Apameh Schönauer, ezilen kadınlara destek ağı olan Shirzan adlı bir vakıf kurdu: “İnsanları olumlu şeyler konuşmaya ve bunu hatırlamaya teşvik ediyorum Bu şu anda İran’da oluyor.” “Dünyanın en güçlü ve cesur kadınlarını bir araya getiren kültürel etkinlikler düzenliyoruz.”

Yeni Bayan Almanya, omzundaki kuşakla şöhretini İranlı kadınların mücadelesini vurgulamaya devam etmek için kullanacak. Önünüzde yoğun bir yıl var. Yeni görevine rağmen Apameh Schönauer’in profesyonel faaliyetlerinden vazgeçmeye ya da özel hayatını yavaşlatmaya niyeti yok. “Kadın, mimar ve anne olacağım” diyerek meydan okumasını özetliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org istanbul masöz
Antalya Haber Sunucu
meritking