Cumartesi, Temmuz 27

Husilere operasyon sırasında kaybolan 2 Amerikalı SAT komandosunun öldüğü açıklandı

ABD ordusu, Husilere yönelik operasyon sırasında ortadan kaybolan iki özel komandonun artık ölü sayıldığını duyurdu.

REKLAM

ABD Ordusu, Yemen’de Husilere gönderilen İran yapımı silahların ele geçirilmesi için düzenlenen operasyonda ortadan kaybolan iki Deniz Kuvvetleri komandosunun artık ölü sayıldığını duyurdu.

Olay, 11 Ocak’ta bir komandonun Somali açıklarında bir gemiye binmesi sırasında meydana geldi.

ABD basınında çıkan haberlere göre, protokol gereği komandolardan biri köprüden denize düşerken diğeri de peşinden atlayarak yardıma koştu.

ABD ordusu, Somali kıyılarında 10 günlük komando aramasını sonlandırdı.

Centcom Komutanı Orgeneral Michael Erik Kurilla, “Donanmanın iki özel savaşçısını kaybetmenin yasını tutuyoruz. Onların fedakarlıklarını ve örnek eylemlerini sonsuza kadar onurlandıracağız” dedi.

ABD, Japonya ve İspanya’dan gelen hava ve deniz birimleri, oşinograf ve meteorologların yardımıyla komandoları bulmak için 10 gün boyunca 54 bin kilometrekareden fazla alanı taradı.

Navy SEALS olarak adlandırılan Marine SAT komandoları, keşif ve gizli operasyonların yürütülmesi gibi görevlerden sorumludur.

Centcom geçen hafta, ele geçirilen silahların Husiler tarafından kullanılan orta menzilli balistik füzeler ve gemisavar seyir füzesi savaş başlıklarının yanı sıra hava savunma sistemlerine ait parçaları içerdiğini açıklamıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org istanbul masöz
Antalya Haber Sunucu
meritking