Cumartesi, Temmuz 27

Hamas: İsrail ile ateşkes anlaşmasına yakınız, detayları Katar açıklayacak

Hamas yetkilisi İzzat el-Rişk, İsrail ile müzakerelerin ateşkesin süresine odaklandığını ve anlaşmanın Gazze’ye yardım girişini ve Hamas tarafından tutulan İsrailli rehinelerin İsrail’deki Filistinli tutuklularla takasını içerdiğini söyledi.

REKLAM

Gazze’yi kontrol eden Hamas, İsrail ile ateşkes anlaşmasına yakın olduğunu söyledi.

Hamas lideri İsmail Haniye, yardımcısı aracılığıyla yaptığı açıklamada, Tel Aviv ile ateşkes anlaşmasına “ulaşmaya yakın” olduklarını ve yanıtlarını bu konuda arabuluculuk yapan Katar’a ilettiklerini söyledi.

Filistin grubunun siyasi bürosu üyesi ve Haniyeh’in yardımcısı İzzat el-Rişk, Katar’ın El Cezire televizyonuna şunları söyledi: “Top artık Katar’ın sahasında. Katarlı arabulucular İsrail ile uzun zamandır beklenen ateşkes anlaşmasını açıklayacak. Anlaşmanın ayrıntıları daha sonra açıklanacak.” Önümüzdeki birkaç saat içinde açıklanacak.” dedi.

Müzakerelerin ateşkesin süresi üzerinde yoğunlaştığını belirten Rishk, anlaşma kapsamında yardımların Gazze’ye girmesi ve Hamas’ın elinde tuttuğu İsrailli rehinelerin İsrail’deki Filistinli tutuklularla takası konusunda anlaşmaların bulunduğunu bildirdi.

Her iki taraftaki kadın ve çocukların serbest bırakılması karşılığında ateşkesi özellikle vurguladığını söyledi.

Rishk, nihai ayrıntıların Doha tarafından açıklanacağını vurguladı.

İsrail’e göre Hamas’ın askeri kanadı Kassam Tugayları’nda 239 İsrailli tutuklu bulunuyor.

Gazze Sağlık Bakanlığı’na göre İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye yönelik saldırılarında 5 bin 600’ü çocuk, 3 bin 550’si kadın olmak üzere 13 bin 300 kişi hayatını kaybetti.

Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırılarında 1.200’den fazla kişi hayatını kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org istanbul masöz
Antalya Haber Sunucu
meritking