Çarşamba, Eylül 3

Gaziantep’in efsane lezzeti: Küşleme tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri

Gaziantep mutfağı, Türkiye'nin et yemekleriyle zengin gastronomi miraslarından birini sunuyor. Bu mutfağın en özel yemeklerinden biri Küzingama. Sığır eti veya kuzuların en yumuşak ve en değerli alanından elde edilen flaş, doğru pişirildiğinde ağızda çözülür. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz geleneksel KüzMe tarifi …

Kuşladama için malzemeler

  • 500 gram yanıp sönen et (kuzu veya sığır eti)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı biber biberi (isteğe bağlı)
  • Hizmet için kavrulmuş biber, domates ve soğan

Küzşma nasıl yapılır?

Eti hazırlayın: Sallanan eti zeytinyağı, tuz, karabiber ve biber biber ile karıştırın. Buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.

Izgarayı veya tavayı ısıtın: Bir tava veya eritme ekibi ile dikkatlice ısıtın. Etin mühürü için yüksek ateş tercih edilmelidir.

Eti pişirin: Yanıp sönen eti tavaya koyun ve her iki tarafı da 3-4 dakika kapatın. Et sulu kalmalıdır.

Dinlenin: Soba tarafından pişirilen eti aldıktan sonra 5 dakika dinlendirin. Bu adım etin lezzetini arttırır.

Sert: Kavrulmuş biber, domates ve soğan ile sıcak servis yapın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Jojobet Grandpashabet
gaziantep escort gaziantep escort