Perşembe, Ekim 24

FETÖ elebaşının Pensilvanya’da defnedilmesi için hazırlıklar sürüyor

FETÖ elebaşı Gülen’in defnedilmesi için Pensilvanya’da hazırlıklar sürüyor

Örgüt üyelerinin çiftliğin bahçesinde kürekle yer kazdığı görülüyor. Görüntülerde çukurun açıldığı bölgeye vinç ve merdiven getirildiği görülüyor. Örgüt üyeleri mezarı kazarken, basın mensuplarının havadan fotoğraf çekmesini engellemek için alanı siyah brandayla kapattı. Çukurun etrafına sarı bir çizgi çizildi.

Ayrıca çukurun açıldığı alanın yanına ahşap bir platform yapıldığı da görüldü. Branda altında kazı çalışmaları yapılırken, 10’dan fazla kuruluş üyesi çalışmaları gözlemledi.

Günün erken saatlerinde örgüt üyelerinin, cesedin gömüleceği muhtemel alana başka bir mavi branda serdiği görüldü. Cenazenin defnedilmesi sırasında görüntü alınmasını engellemek amacıyla bu brandanın kullanılacağı tahmin ediliyor.

FETÖ sahasında hareketlilik artıyor

Örgütün karargâhı olarak kullanılan çiftlikten elde edilen hava görüntülerinde, kampta çok sayıda aracın olduğu ve araçların yol kenarlarına park edilmeye başlandığı görülüyor. Mezar için kazılması gereken çukurda çok sayıda kişinin çalıştığı, kampta dolaşanların sayısının arttığı objektiflere yansıdı.

Örgütün bazı üyeleri, sosyal medyada, lider Gülen’in Pensilvanya’daki genel merkezinde sınırlı sayıda örgüt üyesinin katılımıyla defnedileceğini duyurmuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

istanbul masöz
Antalya Haber