Cumartesi, Temmuz 27

‘Eline sağlık’ paylaşımı yapmıştı! Gazeteci Fatih Altaylı hakkında istenen ceza belli oldu

İstanbul’da 1 Ocak’ta düzenlenen “Şehitlerimize rahmet, Filistin’e destek, İsrail’e lanet” eyleminin ardından İsmail Aydemir’e yumruk atan Ege Akersoy ile ilgili sosyal medya hesabından “Hayırlı işler” paylaşımında bulunduğu iddia edilen Fatih Altaylı hakkında soruşturma başlatıldı. . başlatılmıştı. Altaylı daha sonra bu paylaşımı kaldırdı. İstanbul Başsavcılığı’nın konuyla ilgili yürüttüğü soruşturma tamamlandı. İddianamede, 1 Ocak 2024’te İstanbul’da çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yoğun katılımıyla düzenlenen “Şehitlerimize rahmet, Filistin’e destek, İsrail’e lanet” gösterisinin ardından, yürüyüşe 1 Ocak 2024’ten katılan bir vatandaş saldırıya uğradı. bir başka vatandaş ve sosyal medyadan kamuoyunda gündemin oluşturulduğu açıklandı.

ALTAYLI’DAN “Aferin” PAYLAŞIMI

Olayın ardından sosyal medyada saldıran kişiye yönelik destek ve övgü dolu paylaşımlar yayınlanırken, şüpheli Fatih Altaylı da 1 Ocak 2024’te aynı gün ve saatte Twitter’da “Aferin” diye bir paylaşım yapmıştı. Bu kapsamda kamuoyunun görüşleri pek çok vatandaşımız tarafından dikkatle takip edildi. İnsani, İslami ve milli vicdanla gerçekleştirilen saldırıları kınayan ve terör örgütlerini kınayan gösterilerin ardından mitinge katılan bir vatandaşa yönelik eylemin övülmesi nedeniyle kamu düzenine yönelik açık ve mevcut bir tehlikenin bulunduğu belirtildi.

SORUŞTURMA BAŞLADI

Altaylı’nın daha sonra bu paylaşımı kaldırdığı, şüpheli Altaylı’nın ise savunmasında bir arkadaşıyla otururken yaşanan olayla ilgili “Şimdi tweet atacağım, bakalım kim suçlanacak” dediği ve “Aferin” tweeti attığı belirlendi. Suçun hedefi kendisiydi ve bu yazıyı yayınlamasındaki amacı aslında buydu. Sosyal deney yaptığını belirterek kendisine yöneltilen suçlamayı kabul etmediği ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı kaydedildi. Şüpheli Fatih Altaylı hakkında, 24 Aralık 2023 tarihinde Ankara’da düzenlenen Büyük Gazze Yürüyüşü ve Gösterisi’ne gösteri öncesi katılan vatandaşları aşağılayıcı davranışı nedeniyle resen soruşturma başlatıldığı, Birçok vatandaşın sorundan şikayetçi olduğu belirtildi.

2 YILA KADAR HAPİS CEZASI GEREKİYOR

İddianamede, şüphelinin savunmasının hayatın normal akışına aykırı olduğu, “İyi iş” yazısının saldırgana ve eylemine yönelik olduğu değerlendirildi. Ayrıca benzer gösterilerin suçun işlendiği tarihten sonra da birçok ilde devam ettiği ve gösterilerin bugünkü değerini kaybetmediği, şüpheli hakkında “suçu ve suçluyu övme” suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istendi. “Ücretsiz bir gönderi paylaşarak.

YARGI İNCELEME KARARI KALDIRILDI

İddianame İstanbul 21. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkeme, mevcut delillerin toplanmadığı gerekçesiyle suçlamayı reddetti. Ancak savcılık iade kararına karşı çıktı. İtirazı değerlendiren İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi, savcılığın sevk edilmesi kararını bozarak davayı 21. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Mahkeme heyeti daha sonra suçlamayı kabul ederek, suçun niteliği nedeniyle Altaylı’nın basit yargılama usulüyle yargılanmasına karar verdi. Mahkeme, Altaylı ve avukatlarına savunmalarını önerge şeklinde sunmaları için 15 gün süre verdi. Mahkeme ayrıca tutanakta, 15 günlük sürenin ardından duruşma yapılmadan beraat, görevden alma veya yaptırım kararının verilebileceğini de belirtti. Mahkeme ayrıca Altaylı hakkında 5 Ocak 2024’te verilen adli kontrol kararının da iptaline karar verdi.

Kaynak: DHABu içerik Recep Demircan tarafından yayınlanmıştır.

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Somali cumhurbaşkanının oğluna verilen cezaya ilişkin gerekçeli kararSomali cumhurbaşkanının oğluna verilen cezaya ilişkin gerekçeli karar
Bir kere öğrendikten sonra mutlaka deneyeceksiniz!  Bu kelimeleri Google'a yazdığınızda...Bir kere öğrendikten sonra mutlaka deneyeceksiniz! Bu kelimeleri Google’a yazdığınızda…
Alper Gezeravcı evine dönüyor!Alper Gezeravcı evine dönüyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org istanbul masöz
Antalya Haber Sunucu
meritking