Cumartesi, Temmuz 27

Dilan Polat ve Engin Polat tutuklandı!

Anadolu Başsavcılığınca, “Kara paranın aklanmasının önlenmesi, vergi usulleri ile futbol ve diğer spor müsabakalarında bahis ve kumarın düzenlenmesine ilişkin kanunlara muhalefet” Suçları nedeniyle soruşturulan Engin ve Dilan Polat çifti, Mali Suçlar Şube Müdürlüğü’nün düzenlediği operasyonla tutuklandı.

Operasyonda toplam 24 şüpheli yakalanırken, 18 şüpheli ise emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi. 6 şüpheli hakkında polisteki soruşturma sürüyor.

AÇIKLAMALAR YAKLAŞIK 4 SAAT SÜRDÜ

Sabah saat 09.00’da adliyeye getirilen 18 şüphelinin ifadeleri 10.30’da toplanmaya başlandı. Şüphelilerin sorgusu için 3 savcı görevlendirildi. Yaklaşık 4 saat süren sorgunun ardından aralarında Engin ve Dilan Polat’ın da bulunduğu 18 şüpheliden 16’sı tutuklanma talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. İki şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakılma talebiyle hakime sevk edildi. Dilan Polat’ın sorgusu 5 dakika sürerken, Engin Polat’ın sorgusu 10 dakika sürdü.

Adliyeye sevk edilen 18 şüphelinin sorgusu saat 20.40’ta başladı. Dilan Polat’ın adli sorgu sırasında bayıldığı ve durumunun iyi olduğu öğrenildi. 18 şüphelinin sulh ceza hakimindeki sorgusu yaklaşık 6 saat sürdü. Toplam 19 saat süren yargılamanın ardından aralarında Engin Polat, Dilan Polat, Sıla Doğu, Sezgin Polat, Ahmet Gün, Can Doğu ve Can Polat’ın da bulunduğu 18 şüpheliden 12’si tutuklanırken, 6 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

‘OĞLUM, SİZİNLE KİM ilgilenecek?’

Tutuklama kararının ardından Dilan Polat “Oğlum, seninle kim ilgilenecek?” Çığlık atıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org istanbul masöz
Antalya Haber Sunucu
meritking