Cumartesi, Temmuz 27

Dev yapay zeka şirketinde sektörde etki yaratan gelişme! OpenAI CEO’su Sam Altman görevinden alındı, yatırımcılar ise onu geri istiyor: Akıllara Steve Jobs’u getirdi

AA News’in haberine göre OpenAI tarafından yapılan açıklamada, şirketin yönetim kurulunun Sam Altman’ın CEO ve yönetim kurulu görevinden ayrılacağını duyurduğu belirtiliyor.

Açıklamada, şirketin baş teknoloji sorumlusu Mira Murati’nin Altman’ın yerine geçici olarak atandığı belirtildi.

“KONSEY İLE İLETİŞİMDE SÜREKLİ SAMİMİ DEĞİLDİR VE BU ONU SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMEKTEN ENGEL OLUYOR”

Altman’ın ayrılışının yönetim kurulunun inceleme süreci sonrasında gerçekleştiğini öne süren açıklamada, Altman’ın yönetim kuruluyla iletişiminde tutarlı bir şekilde dürüst olmadığı ve bu durumun Altman’ın sorumluluklarını yerine getirmesine engel olduğu belirtildi.

Açıklamada, “Yönetim kurulunun artık Altman’ın OpenAI’ye liderlik etmeye devam etme becerisine güveni yok” denildi. değerlendirme gerçekleştirildi.

ALTMAN’IN YENİDEN GÖREVLENDİRİLMESİ TALEP

Bloomberg HT haberine göre OpenAI yatırımcılarının, Sam Altman’ın yönetim kurulundan kovulmasının ertesi günü CEO olarak geri getirilmesi için baskı yaptığı bildirildi.

CNBC’ye göre, görüşmelerin gizli olması nedeniyle isminin gizli kalmasını isteyen bir kaynak, Microsoft, Tiger Global ve risk sermayesi şirketi Thrive Capital’in Altman’ı eski durumuna getirmek istediğini söyledi.

Habere göre konuya aşina bir kaynak CNBC’ye Sequoia Capital’in Altman ile de temas halinde olduğunu söyledi. Kaynak, Sequoia’nın Altman ve eski OpenAI başkanı Greg Brockman’ı, ister OpenAI’ye dönsünler ister yeni bir girişim başlatsınlar, bundan sonra yapacakları her konuda desteklediğini söyledi. İlgili kişi, Sequoia’nın Microsoft’a Altman ve Brockman’ı geri getirme çabalarını destekleyeceğini de söylediğini söyledi.

Altman’ı geri getirme görüşmelerine ilişkin ilk haberin The Verge tarafından yapıldığı ve yayının bir kaynağa dayandırarak Altman’ın geri dönme konusunda “kararsız” olduğunu ve yönetim değişikliği gerektireceğini söylediği kaydedildi.

BANA STEVE JOBS’U GETİRDİ

Öte yandan Sam Altman’ın OpenAI’den çıkışı, akıllara 1985 yılında kurucusu olduğu Apple’dan kovulan Steve Jobs’u getirdi.

Steve Jobs, 1985 yılında Apple’dan ayrıldı. Jobs, Apple’dan ayrıldıktan sonra NeXT Computer adında başka bir bilgisayar şirketi kurdu.

1996 yılında Apple, NeXT’yi 429 milyon dolara satın aldı. Dikkatli bir planlama ve şirket içi hamlelerle, 1997 yılında dönemin CEO’su Gil Amelio görevden alındı ​​ve Steve Jobs, Apple’ın geçici CEO’su olarak atandı. Daha sonra şirket ismindeki “geçici” ibaresi kaldırılan Jobs, şirketin dünyanın en büyük şirketlerinden biri haline gelmesine öncülük etti. Dünyanın değerli ve etkili teknoloji şirketleri.

Jobs’un kovulması ve ardından geri dönüşü, hem Steve Jobs hem de Apple tarihindeki en önemli kırılma anlarından birini oluşturuyor.

Günün önemli manşetleri
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Okulların tatil olacağı haberleri ardı ardına geldi!  İşte 20 Kasım 2023'te okulların kapalı kalacağı iller...Okulların tatil olacağı haberleri ardı ardına geldi! İşte 20 Kasım 2023’te okulların kapalı kalacağı iller…
Bakan Yerlikaya duyurdu! "Türk bayrağı taşıyan gemi Bakan Yerlikaya duyurdu! “Türk bayraklı ‘Kafkametler’ gemisi battı, 12 Türk mürettebata ulaşılamadı.”
Yer: Muğla!  Bir boğa saldırısının ardından öldü: Yıkıcı ayrıntı daha sonra ortaya çıktı...Yer: Muğla! Bir boğa saldırısının ardından öldü: Yıkıcı ayrıntı daha sonra ortaya çıktı…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org istanbul masöz
Antalya Haber Sunucu
meritking