Güncel Haberler

Bugün Filistin halkının adalet arayışında önemli bir dönüm noktası

Güney Afrika Uluslararası İlişkiler ve İşbirliği Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Uluslararası Adalet Divanı (UAD), bugün aldığı kararla İsrail’in Gazze’deki eylemlerinin soykırım niteliğinde olduğunu tespit etmiş ve bu temelde geçici tedbir alınmasına karar vermiştir.” “. İfadesi kullanıldı.

Açıklamada, kararın uluslararası hukukun işleyişi açısından çok önemli olduğu belirtilerek, hızlı hareketinden dolayı Mahkemeye teşekkür edildi.

“Bugün, uluslararası hukukun üstünlüğü açısından kesin bir zafer ve Filistin halkının adalet arayışında önemli bir dönüm noktasıdır.” Açıklamada, BM Güvenlik Konseyi’nde veto yetkisine sahip ülkelerin kararı engellemelerinin engellenmesi çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, “İsrail’in Soykırım Sözleşmesini ihlal eden eylemleri göz önüne alındığında, tek tek devletlerin sahip olduğu veto yetkisini uluslararası adaleti engellemek için kullanmasına izin verilemez” denildi. değerlendirme gerçekleştirildi.


“Filistinliler özgür olana kadar bizim özgürlüğümüz tamamlanmayacaktır.”

Bakanlığın açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verildi:


“Üçüncü devlet konumunda olanlar artık Gazze’deki Filistin halkına yönelik ciddi bir soykırım riskinin varlığını dikkate almalı. Bu nedenle İsrail’in soykırımını derhal önlemeli ve yardım da dahil olmak üzere kendilerinin de Soykırım Sözleşmesini ihlal etmemelerini sağlamalıdırlar. ve soykırımın işlenmesine yataklık etmek.” Tüm devletleri İsrail’in soykırıma yönelik askeri eylemlerini finanse etmeyi ve kolaylaştırmayı durdurmaya zorlayacak şekilde harekete geçmeleri gerekiyor.


Bu geçici tedbirler, Uluslararası Adalet Divanı’nın kararı ve Soykırım Sözleşmesi uyarınca soykırım olarak kabul edilen tüm eylemleri durdurması gereken İsrail için doğrudan bağlayıcıdır. “Uluslararası Adalet Divanı’nın kararı dikkate alındığında, İsrail’in askeri eylemlerinin Soykırım Sözleşmesi de dahil olmak üzere uluslararası hukuka tamamen uygun olduğunu iddia etmenin inandırıcı bir temeli yok.”

Bakanlığın açıklamasında eski Güney Afrika Devlet Başkanı Nelson Mandela şunları söyledi: “Filistinliler özgür olana kadar bizim özgürlüğümüz tamamlanmayacaktır.” Verdiği söz hatırlatılarak, Güney Afrika’nın Filistin halkının varlığını korumak için elinden geleni yapacağı belirtildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu