Çarşamba, Ekim 9

Bitcoin Fed Faiz Kararından Sonra Toparlanmaya Başlayacak mı?

Son 10x Research raporunda yer alan görüşlere göre Bitcoin, 2024 yılı sonuna kadar önemli bir yükselişin eşiğinde olabilir.

Raporda bu yıl kripto para birimlerinin dalgalı fiyatlarına dikkat çekilirken, piyasayı yönlendiren güçler ve mevsimsel kalıpların birleşimi ışığında bir paradigma değişiminin meydana geldiği belirtildi.

Cointelegraph’a konuşan 10x Research’ün kurucusu Markus Thielen, FTX ödemelerine “ana odak noktası” olduğunu ve “5-8 milyar dolarlık girişin” yükseliş beklentilerini tetikleyebileceğini açıkladı:

“Frederick [ABD Merkez Bankası] S&P 500’ün yatırımcıları korumak için müdahale edeceği seviyeyi yükseltmesi ve daha fazla faiz indirimi potansiyeli sinyali vermesi nedeniyle riskli varlıklarda artış olasılığı var. Bu duruma genellikle “Fed’in koyması” adı verilir. Sonuç olarak birçok yatırımcının portföylerini 2025’ten önce yeniden konumlandırması muhtemel.”

mevsimsel desenler

Bitcoin (BTC) tarihsel olarak Ekim’den Mart’a kadar güçlü bir performans sergiledi ve bu eğilim 10x araştırma raporunda da vurgulandı.

Rapor, özellikle 2014, 2017 ve 2021’deki önceki piyasa döngüleri dikkate alındığında bu eğilimin bu yıl da tekrarlanabileceğini öngörüyor.

“Mart/Nisan ayına ilişkin anormal düşüş tahminimiz bir dizi faktöre dayansa da, Bitcoin’in 2024’teki performansı tıpkı 2023’te olduğu gibi bir kez daha mevsimsel seyrini takip etti.”

Bitcoin katalizörleri ve riskleri

Raporda, Bitcoin’in yıl sonu performansı için katalizör görevi görebilecek çok sayıda dış faktör tartışılıyor. Likiditenin yükseliş momentumunu desteklemesi bekleniyor.

Fed’in faiz oranı kararları, enflasyon endişeleri ve ABD seçimleriyle ilgili dinamikler gibi makroekonomik koşullar, BTC fiyatı için potansiyel katalizörlerdir.

BTC için potansiyel yükseliş katalizörlerinin bir araya gelmesine rağmen rapor, varlığın önceki döngülerde %70’e varan düşüş geçmişine atıfta bulunarak yatırımcıları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor:

“Bitcoin için izlenmesi gereken iki önemli seviye, önceki döngünün en yüksek seviyesi olan 68.330 dolar ve 21 haftalık hareketli ortalamadır. […] Bu seviyeler civarındaki işlemleri yönetmek, etkili risk yönetimi için kritik öneme sahiptir […] Bu, dalgalı dönemlerde, hatta ideal seviyelerin altında satışları da içerebilir.”

Bitcoin yükselişinde altına eşlik ediyor mu?

Altın onsu, jeopolitik gerilimlerin ve faiz indirimlerinin etkisiyle 9 Eylül’den bu yana yüzde 5’in üzerinde değer kazanarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Fed’in 18 Eylül’de yaptığı %0,5’lik faiz indirimi ons altının rekor fiyatına katkıda bulundu. Bitcoin ise rakibiyle birlikte hareket ederek son birkaç saatte 63.000 ve 500 dolara yükseldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

istanbul masöz
Antalya Haber
meritking Casibom