Salı, Ekim 22

Bakan Göktaş açıkladı… Evde bakım parası hesaplara aktarıldı

Oluşturulma Tarihi: 16 Ekim 2024 10:23

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Şu anda 544 bin vatandaşımız evde bakımdan yararlanıyor. Bu ay toplam 4,9 milyar TL evde bakımı hesaplara yatıracağız.”

class = “medyanet-inline-adv”>

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evde bakıma muhtaç vatandaşların ve ailelerinin hesaplarına “Evde Bakım Yardımı” yatırmaya başladıklarını belirterek, şöyle konuştu: “Şu anda 544 bin vatandaşımız yararlanıyor. Evde bakımdan “Bu ay evde bakıma toplam 4,9 milyar TL yatıracağız.”

Göktaş, aile odaklı bakım hizmetlerinin modellerinden biri olan evde bakımın, engelli bireylerin ağırlıklı olarak aileleriyle birlikte desteklenmesi amacıyla 2006 yılında hayata geçirildiğini söyledi.

Aile bütünlüğünü korumak için engelli bireylerin evde bakımını ön planda tuttuklarını vurgulayan Göktaş, şöyle konuştu: “Evde bakım ile engellilerin yaşadığı ortamdan ayrılmadan aileleri veya yakınları ile birlikte yaşayarak aile birliğinin korunmasına ve güçlendirilmesine destek oluyoruz. ” dedi.

class = “medyanet-inline-adv”>

Evde bakımla bakıma muhtaç yakınlarının bakımını üstlenen vatandaşların desteklendiğini ve aile bütünlüğünün korunduğunu belirten Göktaş, şöyle konuştu: “Bakanlık olarak engellilerin tam anlamıyla bakıma muhtaç yakınlarının bakımını üstlenebilmeleri için hak temelli bir bakış açısıyla politikalar geliştiriyoruz. eğitim, sağlık, güvenlik ve istihdam gibi temel haklarına erişmelerini sağlayarak, “Geliştirdiğimiz bütünsel ve eşitlikçi sosyal hizmet modelleriyle toplumun her bireyine ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.

Evde bakım kapsamında yararlanıcı başına ayda 9 bin 77 TL ödendiğini belirten Göktaş, şöyle konuştu:

“Bu ay evde bakıma muhtaç vatandaşlarımızın ve ailelerinin hesaplarına toplam 4,9 milyar TL evde bakım yatırmaya başladık. Şu anda 544 bin vatandaş evde bakımdan yararlanıyor. Türkiye Yüzyıl Vizyonumuz çerçevesinde bakanlık olarak engellilik alanında hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

istanbul masöz
Antalya Haber