Cuma, Eylül 20

AKP’li belediye felakete hazırlıksız – Son Dakika Siyasi Haberler

Rize’yi 2019’dan bu yana yöneten AKP’li Rahmi Metin döneminde itfaiyeci sayısı açısından kentin afetlere yeterince hazırlıklı olmadığı görüldü.

Yayınlanma: 07.13.2024 – 04:00

Abo Ol

Google Haberleri

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’yi 2019 yılından bu yana yöneten AKP’li Rahmi Metin döneminde, itfaiyeci sayısı açısından kentin afetlere yeterince hazırlıklı olmadığı görüldü. Dört yıldır beklenen itfaiyeci sayısına ulaşılamayan kentte, faaliyet raporlarına göre itfaiyeci başına düşen kişi sayısı artmaya devam etti.

Şehirde beklenen itfaiyeci sayısı 72 olmasına rağmen belediyede sadece 60 itfaiyeci görev yaptı. Bu kapsamda itfaiyeci başına düşen vatandaş sayısı 1.926 olarak belirlenirken, 2.466 kişiye yükseldi. Her yıl performans değerlendirme bölümünde “Taleplerimiz ve gerekli çalışmalarımız devam ediyor” ifadesi yer almasına rağmen sonuç değişmedi. Raporlarda tehditler bölümünde “doğal afetler ve iklim değişikliği” yazısı yer alsa da itfaiyeci sayısının yetersiz olması, Rize Belediye Başkanı olan AKP’li Rahmi Metin önderliğinde şehrin afetlere hazır olup olmadığı sorusunu akıllara getirdi. 2019’dan beri.

Cumhuriyet Tatil otel rezervasyonu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org istanbul masöz
Antalya Haber
meritking casibom giriş