Cumartesi, Temmuz 27

ABD’de kuş gribi ikinci kez inekten insana sıçradı

Yetkililere göre, H5N1 adı verilen virüsle enfekte olan her iki kişi de (ilki Teksas’ta, ikincisi Michigan’da) yalnızca hafif semptomlar gösteren ve iyileşen süt çiftliği işçileriydi.

İkinci enfeksiyona rağmen ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), kamuoyuna yönelik risk değerlendirmesinin “düşük” kaldığını ancak daha fazla vaka beklediklerini ileri sürdü.

CDC, “Enfekte ineklerden alınan çiğ sütteki yüksek virüs seviyeleri ve bu virüsün süt ineklerindeki yayılma boyutu göz önüne alındığında, benzer başka insan vakaları da tespit edilebilir” dedi.

Son aylarda Amerika Birleşik Devletleri’ndeki süt ineklerinde kuş gribi tespit edilmiş, bir çiftlikteki kedilerin çiğ süt tüketmekten öldüğü bildirilmiş, çiftlikte çalışan bir kişinin de hastalığa yakalandığı bildirilmişti.

Avustralya’da da görüldü

Geçtiğimiz hafta Avustralya’nın Victoria eyaletindeki sağlık yetkilileri, ilk kez bir kişide kuş gribinin (H5N1) tespit edildiğini ve söz konusu çocuğun iyileştiğini açıklamıştı.

Victoria eyaleti sağlık yetkilileri bugün yaptıkları açıklamada, kuş gribine yakalanan çocuğun mart ayında Hindistan’dan eve döndüğünü ve kendini iyi hissetmediğini söyledi.

Yapılan ileri tetkiklerde çocuğa kuş gribi (H5N1) teşhisi konuldu ve tedavi sonrasında tamamen iyileştiği belirtildi.

Virüsün başkalarına bulaşmadığını söyleyen yetkililer, kuş gribinin pek çok farklı alt tipinin bulunduğunu ve bunların çoğunun insanlara bulaşmadığını kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org istanbul masöz
Antalya Haber Sunucu
meritking