Salı, Ekim 22

Adana Lezzet Festivali’nde hedef 1,5 milyon ziyaretçi

Valilik tarafından belediyeler, odalar ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla Central Park’ta düzenlenecek festival için hazırlıklar sürüyor.

17-20 Ekim tarihleri ​​arasında “Kökleriyle Adana” temasıyla gerçekleştirilecek festival kapsamında, ziyaretçileri ağırlamak için çadırlar kurulacak, kent mutfağı ve sokak lezzetlerinin sunulacağı stantlar da kurulacak.

Şeflerin sunumlarıyla renklenecek etkinlik; röportajlar, yemek yarışmaları ve tadımlarla ödüllü bir yolculuğa çıkacak.

“Son yılların en görkemli Lezzet Festivalini düzenleyeceğiz”

Vali Yavuz Selim Köşger gazetecilere yaptığı açıklamada, Adana’nın gastronomi alanında dünyada haklı bir itibara sahip olduğunu söyledi.

Kentte pek çok lezzetin tadına varılabileceğini belirten Köşger, şöyle konuştu: “Adana’nın diğer şehirlerden farkı, 24 saat canlı bir hayata sahip olmasıdır. Dinamik bir yeme-içme sektörü vardır. Şehrin muhteşem bir gastronomi kültürü vardır. Önce gözü, sonra gönlü doyuran bir ziyafetin tadını çıkarın.” dedi.

Festivale geçen yıl 923 bin kişinin katıldığını hatırlatan Köşger, şöyle konuştu: “Geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz TEKNOFEST’e 1,1 milyon kişinin katıldığı açıklandı. Festival için 1,5 milyon katılımcı hedefi belirledik. Bu rakamın üzerinde bir katılım bekliyoruz. “. Adana’da son yılların en görkemli etkinliği “Lezzet Festivali’ni gerçekleştireceğiz”. dedi.

Festivalde gıda israfı konusunun da ele alınacağını vurgulayan Vali Köşger, şöyle konuştu:

“Birleşmiş Milletler ile bu yıl oluşturduğumuz, iklim değişikliği ve gıda israfından bahseden bir bölüm var. Adana’da üretilen gıda ürünlerinin en verimli şekilde kullanılması ve bunların uygulanması konusunda dünyanın her yerinden şeflerin katıldığı programlar var. Dünyaya tanıtım Yıldızlı şeflerin, Adana lezzetlerini yorumlayacağı zengin bir program olacak.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

istanbul masöz
Antalya Haber