Salı, Ekim 8

Bitfinex Analistleri: Bitcoin’in sonu geldi

Kripto para borsası Bitfinex’teki analistler, Bitcoin’in geçen haftaki yaklaşık %10’luk düşüşünün önümüzdeki günlerde olası bir çöküşü önleyen “sağlıklı bir yeniden düzenleme” olduğunu söylüyor.

Bitfinex analistleri 6 Ekim’de yayınladıkları raporda Bitcoin (BTC) fiyatının 60.000 dolarlık destek bölgesine gerilemesinin volatilitenin azaldığına dair güçlü bir gösterge olduğunu söyledi.

Bitcoin 27 Eylül’de 66.600 dolara yükseldi. Ancak Orta Doğu’da jeopolitik gerilimlerin artması ve ABD ekonomisinin gücüne ilişkin endişelerin risk iştahını azaltması nedeniyle piyasalardaki iyimserlik hızla azaldı.

Bitcoin, 27 Eylül ile 4 Ekim arasında %9,94 düştü ve bu da spot yatırımcıları temkinli olmaya yöneltti.

Bitcoin’in yüksek seviyesi, aşağı yönlü volatilitenin azaldığının güçlü bir göstergesi. Kaynak Bitfinex

Bitfinex analistleri, alıcıların hâlâ daha düşük fiyatlardan Bitcoin satın almak isteyebileceğine inanıyor.

“Piyasa, Bitcoin’in Ağustos başından bu yana ilk kez art arda dört kırmızı gün yaşamasıyla sağlıklı bir yeniden düzenlenme gördü.”

Bitfinex, Bitcoin’e olan açık pozisyonların 35 milyar dolardan daha “istikrarlı” 31,8 milyar dolara düştüğünü söyledi.

Ek olarak, 1 Ekim’deki düşüş sırasında 450 milyon dolardan fazla uzun pozisyon tasfiye edildi; bu da piyasanın büyük ölçüde yükselişi toparlamaya hazır olduğunu gösteriyor.

Analistler, “Fiyat düşüşüne göre oldukça yüksek olan bu uzlaşma tutarı, önemli teknik ve psikolojik seviye olan 65.000 doları aştığı için kripto para piyasasında uzun kaldıraçlı işlemlerin göstergesidir” diye yazdı.

İlgili: Bitcoin ETF’leri Orta Doğu’daki gerilimlerin artmasıyla birlikte ayın en büyük yükselişini kaydetti

Raporda, piyasanın büyük ölçüde Eylül ve Ekim aylarındaki olumlu ABD işgücü verileriyle desteklendiği belirtildi. Fed’in Kasım ayında yeniden faiz indirimi yapması beklenirken, daha geniş risk iyimserliğinin geri dönmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Ancak analistler, piyasanın yakın vadedeki gidişatı hakkında “kesin sonuçlara” varmak için henüz çok erken olduğunu söyledi.

Raporda, “Piyasa tepki vermeye devam ettikçe, BTC’nin ve genel olarak piyasanın gelecekteki yönüne dair ipuçları, özellikle ABD’de hafta başındaki ticaret seanslarında görülen herhangi bir pozisyonda bulunabilir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org istanbul masöz
Antalya Haber
meritking Casibom