Pazartesi, Ekim 7

Geleceğin Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu: “Görevde olsaydım bugün uçağa binip Beyrut’a inerdim”

Davutoğlu, gerilimin giderek arttığı Ortadoğu’ya ilişkin değerlendirmesinde dışişleri bakanı olarak görev yaptığı döneme atıfta bulundu.

REKLAM

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Salı günü katıldığı bir televizyon programında İsrail-Lübnan, Gazze ve İran-İsrail arasındaki gerilime ilişkin açıklamalarda bulundu.

2009-2014 yılları arasında Dışişleri Bakanı olarak görev yapan Davutoğlu, KRT TV’deki yayında şunları söyledi: “Ben olsaydım bugün uçağa binerdim, Beyrut’a inerdim. Beyrut’a inerdim, bakın, giderdim.” bugün kara gibi, Beyrut’ta buradan çok da uzak olmayan Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile otururdum.” “Sonraki aşamayı değerlendireceğim” dedi.

Davutoğlu, halefi Hakan Fidan için şunları söyledi: “Elinden geleni yapardı. Kişilerden bahsetmiyorum. Bugün görevde olsaydım Lübnan’a giderdim.”

Lübnan Başbakanı Mikati ile de telefon görüşmesi yaptığını söyledi.

İkilinin, İsrail’in Lübnan’ın güneyinde Hizbullah militanlarına yönelik başlattığı kara operasyonuna değindiği, Davutoğlu’nun ise İsrail saldırılarında hayatını kaybedenler için taziyelerini ilettiği açıklandı.

Davutoğlu’nun “Lübnan’a her türlü desteği vermeye hazır” olduğu belirtilirken Mikati’nin, İsrail saldırılarının Lübnan ve bölge ülkeleri için büyük risk oluşturduğunu vurguladığı bildirildi.

“Necip Mikati soğukkanlı bir insandır. Güçlü bir iş adamıdır. Taraflar arasında saygın bir konuma sahip olduğu için de tüm bu savaş koşullarında bile Lübnan’da ilişkileri dengede tutan bir devlet adamıdır” dedi.

Programda ilerleyen saatlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 3. yasama yılı açılışında yaptığı konuşmayı değerlendiren Davutoğlu, “Doğru konuşmalardı ama ben lafa değil icraata bakıyorum.”

Erdoğan ne dedi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Salı günü Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 3. yasama yılı açılış konuşmasında şunları söyledi: “Vaat edilen topraklar illüzyonuyla hareket eden İsrail yönetiminin, darbeden sonra gözünü dikeceği yer. Filistin ve Lübnan bizim vatanımız olacaktır.”

“İsrail saldırganlığı Türkiye’yi de kapsıyor. Vatanımız, milletimiz ve bağımsızlığımız için bu devlet terörüne tüm gücümüzle karşı çıkacağız.”

Lübnan’ın güneyindeki kara operasyonunun “önceki operasyonlar gibi olmayacağını” belirten Cumhurbaşkanı, şunları kaydetti: “Tüm kuruluşların daha fazla vakit kaybetmeden İsrail’i durdurması gerekiyor. Türk milleti olarak bu zor günlerde Lübnanlı kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız.” Onları destekleyeceğiz.”

Davutoğlu, geçtiğimiz haftalarda Tahran’da öldürülen İsmail Haniye hakkında da şunları söyledi: “İran yerine Türkiye’ye gelseydi suikasta uğramazdı. Haniye’nin, Hamas’ın, Filistin’in davası İran’ın, Filistin’in davası olmamalıdır. Araplar”. “

İran İslam Devrim Muhafızları, 31 Temmuz Çarşamba günü, Hamas’ın önde gelen liderlerinden İsmail Haniye’nin, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın göreve başlama törenine katılmak üzere bulunduğu başkent Tahran’da öldürüldüğünü duyurdu.

Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı’nın yanı sıra iki yıl Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanlığı yapmış, ayrıca 2014-2016 yılları arasında AK Parti hükümetinde iki yıl başbakanlık yapmış bir siyasetçiydi. . 2019 yılından bu yana kurucusu olduğu Gelecek Partisi’nin yöneticiliğini yapmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org istanbul masöz
Antalya Haber
meritking Casibom