Çarşamba, Ekim 9

Ekrem İmamoğlu “siyasi yasak” suçlamalarının ardından konuştu! “Savcı ve hakimlerin tarihi görevleri var”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği’nin Ankara’daki toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ekrem İmamoğlu, siyasi yasak suçlamalarına ilişkin şunları söyledi: “Benim davamla hukuki sorunlar çözülmeyecek ama en azından böyle bir davanın varlığını dünyanın hiçbir yerinde açıklamak mümkün değil. Bırakın cezayı, yargılamayı açıklamak bile mümkün. Cezanın geleceği haberi geldi, öyle oldu.” “Gerçekten üzgünüz. Yargı yeniden tesis edilmeli” dedi.

“ŞİRKET KARARINI VERDİ”

İmamoğlu aleyhindeki davaya ilişkin ise şunları söyledi: “İtiraz dosyası avukatların konusu ama tabii ki dosyaların tartışma süreci var, çok net değil. Zaman zaman söylentiler geliyor, neredeyse haziran ayından bu yana kulağımıza geliyor. Özellikle son haftalarda bu durumun kamuoyuna farklı yönleriyle yansıdığını düşünüyorum. İnşallah yargı mensupları da karar vermemiştir. hatalar” dedi.

imamoğlu2

‘Yasak Varsa Yol Haritanız Nedir?’ SORUSUNA CEVAP VERDİ!

Yasaklama kararı alınıp alınmayacağına ilişkin yol haritasına ilişkin soruyu yanıtlayan İmamoğlu, “Bu sadece İmamoğlu’nun meselesi değil, Türkiye’nin demokrasi ve hukuk meselesidir. Birçok siyasi partiden destek mesajları alıyorum. Önemli olan benim de üyesi olduğum CHP’nin Sayın Cumhurbaşkanımızın isteği üzerine İstanbul’da olmasıdır.” İstanbul’da bir heyet toplandı, hafta sonu tekrar görüşeceğiz” dedi.

“MANSUR YAVAŞ’LA HER ZAMAN GÖRÜŞÜYORUM AMA BU KEZ DEĞİL…”

İmamoğlu, “Mansur Yavaş’la tanışacak mısınız?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“İstanbul’dan Ankara’ya 20 defa gelsem 17-18’inde Mansur Bey’i arayacağım. Bugün çok kısıtlı bir süreyle geldim, buradan TOBB’a gideceğim. Ondan sonra bir toplantım daha var, birlikte gidelim” Dar bir zamanda kahve içmek yerine şimdiki zamanda yemek yiyelim.”

imamoğlu

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

istanbul masöz
Antalya Haber
meritking Casibom