Cuma, Eylül 20

Bakan Uraloğlu 85 milyon kişinin kimlik bilgilerinin çalındığını itiraf etti – Son Dakika Siyaset Haberleri

Türkiye’de resmi kurumlara kayıtlı 108 milyon vatandaşa ait ad, soyad, kimlik bilgileri, ikamet adresi ve cep telefonu numaraları gibi kişisel verilerin çalındığı iddialarının etkileri sürüyor. Büyük sızıntıda, bilgisayar korsanlarının “TC, adres, GSM, 101m ve GSM (ikinci bir dosya) yenilendi” isimli beş farklı Google Drive dosyasını topladıkları ve konuyla ilgili Google ile iletişime geçerek yardım istedikleri ortaya çıktı. Bu suçlamalar Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na yöneltildi.

Sağlık Bakanlığı sisteminde veri sızıntısı olduğunu kabul eden Uraloğlu, şöyle konuştu: “Bu pandemi sürecinde hatırlayacağınız gibi bu sağlık sisteminden bir veri sızıntısıdır. Maalesef pandemi sürecinde bir şekilde bazı bilgilerin elde edildiği doğrudur. Bu davada bunu engellemek ne yazık ki mümkün olmadı” dedi.

65 BİN TL’YE SATILDI

CHP Gölge Sağlık Bakanı Zeliha Aksaz Şahbaz, şunları söyledi: “Vatandaşların sağlık ve kişisel verilerinin 2016 yılında SGK tarafından toplam 65 bin TL bedelle çeşitli şirketlere satıldığı bilgisi Sayıştay raporlarına da yansıyor. “Bugün 85 milyon vatandaşımızın en gizli bilgilerinin Sağlık Bakanlığı tarafından sızdırıldığı kabul edilmektedir” dedi. Hükümetin herkesin güvenliğini ve canını tehlikeye attığının aşikar olduğunu belirten Şahbaz, şöyle konuştu: “Eskiden para karşılığında sattıkları gizli kişisel verileri bu kez sızdırıldı bahanesiyle bilinmeyen şirketlere sunuyorlar. Gerekli tedbirleri almadan, “Savcıları görevini yapmaya çağırıyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org istanbul masöz
Antalya Haber
meritking casibom giriş