Cuma, Eylül 20

NASA, gizemli “titreşim” sesinin kaynağını açıkladı: “Boeing uzay aracından…” – Son Dakika Dünya Haberleri

Haziran ayında Dünya’dan ayrılan astronotlar Barry ‘Butch’ Wilmore ve Sunita Williams, Boeing’in ilk yolculuğunda sekiz günlük bir yolculuğa çıktılar. Ancak planın aksine, neredeyse üç ay sonra Wilmore ve Williams hala Uluslararası Uzay İstasyonunda (ISS) uzayda mahsur kaldılar.

Starliner, pervane arızaları ve helyum sızıntıları gibi astronotları geçici olarak ISS’de kalmaya zorlayan sorunlar bildirdi.

Bu sorunların çözümü için uzay aracının 6 Eylül’de insan taşımadan Dünya’ya dönmesi bekleniyor. Ancak Starliner ISS’ye kenetlendiğinde Wilmore tuhaf sesler duyduğunu bildirdi.

Wilmore, Houston’daki Johnson Uzay Merkezi ile temasa geçti. “Starliner ile ilgili bir sorum var. Hoparlörden garip bir ses geliyor ve bunun Starliner ile alakalı olup olmadığını bilmiyorum.” dedi. NASA, sesi kaydettikten sonra bir “tık” sesi duyduklarını ve konuyu araştıracaklarını belirtti.

NASA’nın açıklamasına göre bu ses, Uluslararası Uzay İstasyonunun karmaşık ses sisteminin neden olduğu geri bildirimden kaynaklanıyor. Ses sistemi, birden fazla uzay aracının ve modülün birbirine bağlanmasına olanak tanır ve bu tür sesler ve geri bildirimler yaygındır.

Wilmore ve Williams, Eylül ayında Starliner ile dönme planları değiştikten sonra Şubat 2025’te SpaceX’in Crew-9 misyonuyla Dünya’ya dönmeyi planlıyor. Sekiz günlük bir yolculuk olarak planlanan bu görev beklenenden çok daha uzun sürüyor.

Bu, Wilmore tarafından bildirilen konuşmacı geribildiriminin mürettebat, Starliner veya istasyon operasyonları üzerinde hiçbir teknik etkisinin olmadığı yönündeki NASA açıklamalarıyla desteklenmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org istanbul masöz
Antalya Haber
meritking casibom giriş