Cuma, Eylül 20

prof. Dr. Ahmet Ercan’dan korkutan uyarı: Marmara’da iki deprem olacak, sarsıntılar yıllarca sürecek! – Türkiye’den son dakika haberleri

prof. Dr. Övgün Ahmet ErcanBeklenen İstanbul depremiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Ahmet Ercan, Marmara bölgesinde bir değil iki deprem beklediğini söyledi.

Ercan, depremlerden birinin muhtemelen İstanbul Küçükçekmece’de, diğerinin ise Tekirdağ Marmara Ereğlisi’nde olacağına dikkat çekti.

TEKİRDAĞ’DA 7.2 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM RİSKİ VAR MI?

Ercan, Mynet’e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Marmara Ereğlisi önünde 7-7,2 büyüklüğünde deprem bekliyorum. Bu Tekirdağ depremi anlamına geliyor. Bunun doğal olarak il ve ilçeler açısından sonuçları olacaktır. Ne yazık ki İstanbul bu bina ve insan yoğunluğunu kaldıramıyor. İstanbul’da mesele kentsel dönüşüm değil, yapısal dönüşüm. 10-15 aileyi kurtarmak için banka kredisi veriliyor. Sonuç olarak sadece yüklenici kazanır.”

‘KINALIADA’DAN KÜÇÜKÇEKMECE’YE…’

“1999’dan bu yana açıklamamı değiştirmedim. Beklenen depremi biliyoruz ama zamanından emin değiliz. İki deprem bekliyorum. Biri Küçükçekmece’nin 25 kilometre güneyinde, 7 kilometre derinliğinde, büyüklüğü 6, 4 ile 4 arasında. 6,7 Olası deprem Kınalıada-Sivriada’dan Küçükçekmece’ye kadar yaklaşık olarak doğu-batı yönünde meydana gelecektir.

Korkutucu olan bu insanların sayısı ve yapısıdır. İnsanların İstanbul’a gelip depremi beklemeye nasıl teşvik edilebildiğini anlamıyorum. İstanbul boşaltılsın demiyorum. Ben anlaşmanın motive edilmemesi gerektiğini söylüyorum. Bu durum bizi beklenmedik olaylara sürükleyebilir. Japonya’da 7.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Burada herhangi bir ölüm ya da yaralanmanın olmadığını görüyoruz. Türkiye’de olsaydı felaket olurdu.

Diğer şube ise Tekirdağ şubesidir. Ayrıca Marmara Ereğlisi’nin de önünde olacak. Bunun 7 ile 10 kilometre arasında derinlikte olmasını bekliyorum. Tekirdağ yakınlarında olacak. “Yok edilecek alan Büyükçekmece’den Saros Körfezi’ne kadar olan bölgedir.”

‘SÜREKLİLİKLER 3 YIL SÜRECEK’

“Yukarıda sıraladığım kadarıyla ilk deprem 20 ila 35 saniye sürecek. İkinci depremin ise 30 ila 40 saniye süreceğini tahmin ediyorum. İstanbul’da bu kadar yıkıcı 16 deprem oldu. Yani bir deprem olduğunda 3-4 deprem daha olacak. 2-3 yıl daha depremler devam edecek.

Bir kez olduysa geçmişte de gelecekte de aynı şekilde davranacaktır. Son 16 yıkıcı depreme baktığımda hepsinde aynı davranışı görüyorum. İstanbul ve Tekirdağ, Kocaeli, Yalova, Bursa-Mudanya, Çanakkale-Lapseki, Tekirdağ-Şarköy 2-3 yıl daha çalkalanacak. Depremin oldubittisi yok. “İstanbul’da insan ve bina yoğunluğunun fazla olması nedeniyle deprem çok büyük olmasa da etkisi 17 Ağustos’tan daha büyük olabilir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org istanbul masöz
Antalya Haber
meritking casibom giriş