Pazar, Aralık 22

İspanya Cebelitarık konusunda İngiltere ile çarşamba günü bir anlaşma imzalamak istiyor

İspanya, Çarşamba günü İngiltere ile Cebelitarık konusunda bir anlaşma imzalamak istiyor.

REKLAM

İspanya, İngiliz yönetimi altındaki Cebelitarık yarımadasına ilişkin anlaşmayı çok kısa sürede imzalamaya hazır olduğunu duyurdu.

İki ülke arasında 18. yüzyıldan bu yana paylaşılmayan yarımadayla ilgili açıklama yapan İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, yeni atanan İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron’a post-anlaşma anlaşması imzalanması talebini ilettiğini söyledi. Cebelitarık eyaleti. Brexit’in durumu Çarşamba kadar erken.

Pazartesi günü Cameron ile telefonda görüştüğünü söyleyen İspanyol bakan, Cebelitarık’ın statüsünü görüşmek üzere Brüksel’de buluşma konusunda anlaştıklarını söyledi.

Cebelitarık sorunu, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılacağı 2020 yılında çözülmek üzere ileri bir tarihe ertelendi.

Albares, İspanya’nın birkaç ay önce “dengeli ve cömert” bir anlaşmayı masaya koyduğunu da sözlerine ekledi: “İspanya bu anlaşmanın yarın imzalanmasını istiyor.” sözlerini kaydetti.

İspanya’nın güney ucunda yer alan ve 18. yüzyıldan bu yana İngiliz yönetimi altında bulunan Cebelitarık’ın statüsü ve İspanya sınırının nasıl kontrol edileceği, İngiltere’nin 2016 yılında Avrupa Birliği’nden ayrılma yönünde oy kullanmasının ardından tartışma konusu olmuştu.

Bölge, İngiltere ile AB arasında varılan çekilme anlaşmasının dışında tutuldu.

İspanya, İngiltere ve Avrupa Birliği, 31 Aralık 2020’de, İngiltere’nin Birlikten tamamen ayrılmasından birkaç saat önce, Cebelitarık’ın Schengen Bölgesi olarak AB anlaşmalarının bir parçası olarak kalacağı ve kalıcı bir çözüm sağlanana kadar İspanya’nın limanı ve havaalanını kontrol edeceği konusunda anlaşmaya vardı. bulunan.

Avrupa Komisyonu ve İspanya, Birleşik Krallık’a, Cebelitarık’ın İspanya ile olan kara sınırının 2022 yılı sonunda açılmasının sürdürülmesini ve insanların serbest dolaşımının sağlanmasını içeren bir öneri gönderdi.

İspanya, Akdeniz’in ağzındaki bu yarımadayı 1713’te İngiliz yönetimine bıraktı, ancak geri almaya çalışıyordu. 2002 yılında bölgede yapılan referandumda yarımadanın sakinleri İspanyol kontrolü altına girmeyi açıkça reddettiler.

Brexit’e de karşı olan Cebelitarıklılar, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılmasına yüzde 96 gibi ezici bir çoğunlukla “hayır” dedi.

Bu tepkide bölge nüfusunun yarısının her gün İspanya’ya çalışmaya gitmek için sınırı geçmek zorunda kalması ve Brexit’in bölge halkına ciddi mali zarar verme riski büyük rol oynadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

istanbul masöz romabet giriş betgar
ekrem abi sitesi gaziantep escort