Cumartesi, Temmuz 27

14 sosyal medya fenomeninin mal varlıklarına el konuldu

Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın da tutuklandığı soruşturma kapsamında 14 sosyal medya fenomeninin mal varlığına el konuldu.

REKLAM

Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın da tutuklandığı soruşturma kapsamında 14 sosyal medya fenomeninin mal varlığına el konuldu.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Anadolu Ajansı’nın soruşturması kapsamında Eylül Öztürk Özkan, Feyzanur Başar, İleyda Topal, İlke Elagöz, Kadir Yiğit, Merve Nur Korkut, Muhammed Oğuz Başar, Murat Yiğit, Tolunay Topal, Yasemin Yiğit, Tuğba Demir, Yavuz Selim Savcılık, Korkut’un mal varlıklarına el koydu.

Sosyal medya fenomeni Özlem Altınok Öz ve eşi Tayyar Taylan Öz’ün mal varlıklarına da el konulduğu, soruşturmanın ise ayrı bir dosyada devam ettiği bildirildi.

Olay

AA Haber’in haberine göre, 1 Kasım’da İstanbul merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyon ve ardından gelen operasyonlarda aralarında Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın da bulunduğu 24 şüpheli tutuklandı.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), soruşturma kapsamında şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyalleri ve kitaplarına el konulan Polat çiftinin de aralarında bulunduğu şüpheliler hakkında ön soruşturma raporu hazırladı. Tasfiye halindeki 3 şirketin aile bireylerinin şirketlerine sahte fatura kesilerek sözde ticaret yaptığı, lira para girişinin olduğu tespit edildi.

Paranın aile bireylerine ait şirketler arasında aktarıldığı ve son aşamada Engin Polat’a ait Milda Gayrimenkul adlı şirkette toplanarak gayrimenkul ve çok sayıda araç satın alındığının tespit edilmesinin ardından ekipler, Şüphelilerin kimliklerini tespit eden ve kimliklerini tespit eden İstanbul Mali Suçlar Şube Müdürlüğü, İstanbul, Ankara, Yalova, Ordu merkezli Kırklareli ve Manisa’da 43 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Soruşturma kapsamında çalışmalarını sürdüren ekipler, Dilan ve Engin Polat’a ait bir medikal firmasının isim hakkını başka bir Ankara firmasına verdiğini ve bu firmanın hesabından 1 milyon 800 bin liranın Türk Telekom’a aktarılmaya çalışıldığını tespit etti. Üyelerin kişisel hesapları.

Şüphelilerden Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu’nun da aralarında bulunduğu 16 kişi tutuklandı.

Hakim 27 şirkete kayyum atanmasına karar verdi.

Soruşturma kapsamında 2. Anadolu Sulh Ceza Hakimi, sosyal medya fenomenleri Eylül Öztürk Özkan, Feyzanur Başar, İleyda Topal, İlke Ela Göz, Kadir Yiğit, Mervenur Korkut, Muhammet Oğuz Başar, Murat Yiğit, Nurgül Yiğit, Tolunay Topal , Tuğba Demirhan, Yavuz Selim Korkut, Habip Özsefil, Huri Özsefil ve Özge Duman’a yurt dışına çıkış yasağı koydu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org istanbul masöz
Antalya Haber Sunucu
meritking